Artă & Cultură

Proiecție specială de Halloween, de la TIFF: PostMortem, la Cinema Victoria

Un film propus oficial la Premiile Oscar va rula la Cluj-Napoca, cu ocazia Halloween-ului.

Proiecție specială de Halloween, de la TIFF. FOTO: Facebook/ TIFF Proiecție specială de Halloween, de la TIFF. FOTO: Facebook/ TIFF

 

 


Filmul „PostMortem”, propus oficial de Ungaria la Premiile Oscar 2022, va fi proiectat la Cinema Victoria cu ocazia sărbătorii de Halloween, în cadrul inițiativei Cinematica TIFF.

 


O confruntare cu fantome într-un sat bântuit după cel de-al doilea război mondial este acțiunea filmului care va rula la cinematograful din centrul Clujului joi, 27 octombrie, de la ora 20. Tomás, un bărbat care le face o ultimă fotografie morților, ajunge într-un sat unguresc. Când își dă seama că locul e bântuit, rămâne să afle intențiile fantomelor.

„Post Mortem (horror / 115 min), r. Bergendy Péter, Ungaria, 2020, suprinde povestea lui Tomás, fotograf călător ce încearcă să-și câștige existența făcând morților o ultimă fotografie în rândul familiilor lor. Împreună cu o fetiță, ajung să se confrunte cu fantome într-un sat bântuit după cel de-al doilea război mondial. Pentru că da....fantomele nu trăiesc în armonie cu cei vii, mai ales nu după un război mondial care culminează cu o epidemie de gripă”, arată organizatorii.


Cinemateca TIFF a fost gândită ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Cinemateca își propune să îi angreneze pe spectatorii din Cluj-Napoca în experiențe cinematografice de calitate, contribuind la formarea unui public educat.

Programul cuprinde producții din selecția TIFF, dar și filme-reper ale unor regizori celebri.

CITEȘTE ȘI:

Ora de Cinema, la un liceu din Cluj-Napoca. TIFF lansează programul-pilot de Educație Cinematografică și Educație prin Film

Ultimele Stiri
abonare newsletter