Administrație

Proprietarul Hotelului Cristian a făcut publice planurile de modernizare a clădirii. Consilier local: „Imobilul este o excrescență ce ocupă spațiul public”

Dorin Bob, noul proprietar al controversatul Hotel Cristian, a făcut publice planurile sale de modernizare ale hotelului. Printre planurile sale se numără și construirea unei galerii pentru pasajul pietonilor prin clădire.

Consilierul local Alexandra Oană arată de ce nu are viitor, deși omul de afaceri a dezvăluit planurile de a-l moderniza și de a construi un pasaj pietonal acolo unde imobilul ocupă trotuarul/ Alexandra Oană - Facebook Consilierul local Alexandra Oană arată de ce nu are viitor, deși omul de afaceri a dezvăluit planurile de a-l moderniza și de a construi un pasaj pietonal acolo unde imobilul ocupă trotuarul/ Alexandra Oană - Facebook

 

Alexandra Oană, consilier local din partea USR, arată că Hotelul Cristian, achiziționat în urmă cu o lună de Dorin Bob, nu are viitor, deși omul de afaceri a dezvăluit planurile de a-l moderniza și de a construi un pasaj pietonal acolo unde imobilul ocupă trotuarul.


 

„Saga Hotelului Cristian continuă! Dorin Bob, noul proprietar al controversatul Hotel Cristian, a făcut publice planurile sale de modernizare ale hotelului. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Dincolo de diverse lucrări de reabilitare, soluția pe care acesta o propune ca răspuns la faptul că hotelul ocupă ilegal trotuarul constă în construirea unei galerii pentru pasajul pietonilor prin clădire. Ca la Milano, adăugă acesta. Însă, oricum ar fi reabilitat hotelul și orice pasaj pietonal s-ar construi prin interiorul clădirii, problemele de fond rămân”, a scris Alexandra Oană.

Potrivit consilierului local, hotelul ocupă inutil spațiul public, perturbând traficul, iar dacă s-ar autoriza modernizarea imobilului (el fiind construit ilegal) poate echivala practic cu o legitimarea a ilegalități.


„Imobilul este o excrescență ce ocupă spațiul public, dezechilibrează geometria pieței și perturbă fluxurile de trafic, afectând grav dezvoltarea acestei zone semi-centrale, în care se vor investi peste 18 milioane de euro pentru modernizare. 

Apoi, nu putem trecem peste faptul că vorbim de o clădire ridicată ilegal pe spațiul public, iar autorizarea oricăror lucrări de modernizare ale acesteia ar echivala practic cu o legitimarea a ilegalității.


Deși domnul Primar Boc a declarat că hotelul nu poate fi nici demolat, nici expropriat, legea permite exproprierea clădirilor în vedere lucrărilor publice de modernizare. 

Un argument în plus, pe lângă modernizarea zonei, este că astfel am reveni la geometria inițială a locului, existența trotuarului precedând construirea clădirii, iar eliberarea spațiului de un imobil cvasi ilegal ce prejudiciază interesul public reprezentând un motiv consistent care să justifice oportunitatea exproprierii”, a adăugat Alexandra Oană. 

Hotelul Cristian, construit pe autorizație de gheretă

Hotelul Cristian a fost construit în urmă cu circa 30 de ani ilegal, cu o autorizație de gheretă și fără infrastructură adecvată locuirii. Mai mult, hotelul ocupă o parte din trotuar, clujenii fiind nevoiți zilnic „să facă slalom” printre mașini și gropi în această zonă. 

În 2021, discuțiile privind Hotelul Cristian au revenit pe agenda publică, însă o soluțiile din partea administrației locale au întârziat să apară. 

Clujenii au venit cu inițiativa de a face „chetă” pentru a cumpăra și demola Hotelul Cristian, însă fondurile necesare nu a fost strânse. Nici Primăria nu a găsit o soluție legală pentru demolarea acestuia, anunța primarul Emil Boc, dând vina pe predecesorul său, Gheorghe Funar.

 

CITEȘTE ȘI:

Hotelul Cristian, construit ilegal în Piața Mihai Viteazu, cumpărat de un om de afaceri. Vrea să îl transforme în aparthotel

Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu NU poate fi demolat. Boc: „Întrebați-l pe Funar, nu pe mine”

USR propune concurs de soluții pentru Piața Mihai Viteazu, din bugetul pe 2022. Cum rămâne cu Hotelul Cristian?

Ultimele Stiri
abonare newsletter