Administrație

Creșa de pe strada Meziad din Cluj-Napoca a fost finalizată! 90 de locuri, puse la dispoziția copiilor

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat, vineri, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ce prevede creșa „Ursulețul” de pe strada Meziad din Mănăștur.

Creșa de pe strada Meziad din Mănăștur a fost finalizată. Foto: Facebook/ Emil Boc. Creșa de pe strada Meziad din Mănăștur a fost finalizată. Foto: Facebook/ Emil Boc.

 

 


Proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici, faza D.A.L.I la 2022 pentru obiectivul de investiții „Extindere creșă Sp+P+E cu un corp cu destinația de creșă și spații administrative aferente funcțiunii de creșă, branșamente de utilități și deviere rețea edilitară subterană de apă 200 mm, str. Meziad nr. 4, municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj” a fost votat, vineri, în unanimitate, cu 23 de voturi „pentru” de consilierii locali clujeni, în cadrul ședinței extraordinare a forului administrativ.

 


Primarul Emil Boc a precizat că ședința a fost convocată de îndată pentru ca părinții și copiii să poată beneficia cât mai curând de cele 90 de locuri ale creșei.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Creșa Meziad este finalizată, cele 90 de locuri care eistă în creșă sunt la dispoziția copiilor. Avem de trecut prin câteva proceduri tehnice înainte ca acolo să ajungă copiii la creșă. Una dintre aceste proceduri este actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru ca procedura de recepție și de emitere a avizului ISU să poată fi dusă până la capăt. În condițiile acestea nu am așteptat până la ședința ordinară din luna iunie, am considerat că fiecare zi este importantă, astfel âncât părinții și copiii să beneficieze cât mai curând de aceste locuri existente în creșa Meziad”, a declarat, vineri, edilul.

Cele 90 de locuri ale creșei vor putea fi ocupate de copiii de pe lista de așteptare ai căror părinți au depus dosare de înscriere în anul școlar 2021-2022.


Ce facilități are noua creșă?

Proiectul a presupus extinderea creșei existente prin construirea unui corp nou de clădire. Noua creșă va dispune de spații de joacă și activități, grupuri sanitare, săli de dormit pentru copii, spații verzi pentru joacă, amenajarea a două terase circulabile.

De asemenea, noul spațiu dispune de un lift pentru persoane și unul pentru marfă ori alimente.


În acest moment, în faza de pregătire se mai află proiectele a încă două creșe, una pe strada Parcul Feroviarilor și cealaltă pe strada Negoiu. De asemenea, conform municipalității, se lucrează „pe termen mediu” la finalizarea creșelor în cartierele Dâmbul Rotund și Borhanci.

CITEȘTE ȘI:

A început repartizarea locurilor la o nouă creșă din Cluj-Napoca. 90 de copii aflați pe listele de așteptare vor fi înscriși

abonare newsletter