Administrație

Primăria Cluj-Napoca va semna un Acord de Cooperare cu orașul ucrainean Cernăuți, bazat pe „respect și sprijin reciproc”

Municipiul Cluj-Napoca va încheia săptămâna aceasta un Acord de Cooperare cu orașul Cernăuți, primul acord de acest fel cu un oraș ucrainean.

Primăria Cluj-Napoca va semna un Acord de Cooperare cu orașul ucrainean Cernăuți / Foto: depositphotos.com Primăria Cluj-Napoca va semna un Acord de Cooperare cu orașul ucrainean Cernăuți / Foto: depositphotos.com

 

 


Consiliul Local va examina „proiectul de hotărâre privind încheierea unui Acord de Cooperare între municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, România și municipiul Cernăuți, Regiunea Cernăuți, Ucraina”, în cursul ședinței de miercuri.

 


Având în vedere relațiile de prietenie între autoritățile locale din cele două municipii, Cluj-Napoca și Cernăuți, „bazare pe respect și sprijin reciproc în diferite domenii de interes comun”, au convenit intensificarea relațiilor de colaborare și închereiea de parteneriate în diferite sectoare ale economiei locale.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În proiectul de hotărâre care va fi pus pe masa consilierilor locali clujeni miercuri, 4 mai, se arată următoarele:


„Cele două Părți sunt de acord să depună eforturi concentrate, să promoveze contacele de prietenie între locuitorii lor și schimburile de bune practici și experiențe în ceea ce privește dezvoltarea viitoare a celor două orașe. (...)

Această colaborare va lua toate formele stabilite prin comun acord, în funcție de interesul reciproc, în următoarele domenii: managementul orașului, sistemul de infrastructură al orașului, transportul urban, utilitatea și servicii sociale, protecția mediului, economie, educație, tineret, cultură și turism, precum și punerea în aplicare a tehnologiilor de informație modernă și decoperiri științifice.


În ceea ce privește organizarea proiectelor comune în legătură cu domeniile de interes mai sus menționate, decidenții politicilor și locuitorii celor două orașe își vor respecta reciproc tradițiile și cultura, înțelegând importanța unui parteneriat bazat pe încredere și toleranță reciprocă.”

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Clujul vrea să devină NEUTRU climatic până în 2030. Orașul de pe Someș, selectat în misiunea UE „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic”

Troleibuzele vechi din Cluj, donate orașelor din Ucraina să înlocuiască „flota“ distrusă de război

Ultimele Stiri
abonare newsletter