Administrație

Mai multe clădiri din Cluj-Napoca vor fi renovate energetic cu bani din PNRR. Valoarea proiectelor este de 55 mil. euro

Mai multe blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca vor fi renovate energetic, cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Municipalitatea urmărește să îmbunătățească calitatea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și reducerea consumului de energie.

Mai multe clădiri din Cluj-Napoca vor fi renovate energetic cu bani din PNRR. Lucrările vor costa 55 mil. euro/ Sursă foto: depositphotos.com Mai multe clădiri din Cluj-Napoca vor fi renovate energetic cu bani din PNRR. Lucrările vor costa 55 mil. euro/ Sursă foto: depositphotos.com

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că primăria a depus proiecte în valoare de 55 milioane euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca, din fonduri europene.

 


În Ședința Extraordinară a Consiliului Local care a fost convocată miercuri, 30 martie, au fost aprobate o serie de proiecte pe care municipalitatea le-a depus spre finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Vineri, 1 aprilie, au fost depuse proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a 19 blocuri cu 974 de apartamente. Valoarea totală a acestor proiecte este de 17 milioane de euro, reprezentând 52,23% din banii alocați pe județ din PNRR.


Tot vineri au fost depuse spre finanțare din PNRR 22 proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirilor publice (97,46% din alocarea pe județ) și 27 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice. Valoarea totală a acesto proiecte este de 38 de milioane de euro.

 


„Primăria Cluj-Napoca a depus proiecte în valoare de 55 milioane euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca, din fonduri europene

În Ședința Extraordinară a Consiliului local cu convocare de îndată de miercuri, 30 martie, au fost aprobate o serie de proiecte pe care municipalitatea le-a depus spre finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Ieri, Primăria Cluj-Napoca a depus proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a 19 blocuri cu 974 apartamente (valoare acestora reprezintă 52,23% din alocarea pe județ în PNRR), precum și pentru 26 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice asociate blocurilor. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 17 milioane euro.

De asemenea, tot ieri, au fost depuse spre finanțare din PNRR alte 22 proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirilor publice (97,46% din alocarea pe județ) și 27 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice - în total, aproximativ 38 milioane euro.”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit edilului, valoarea totală a proiectelor depuse în 1 aprilie de către Primăria municipiului Cluj-Napoca este de 55 milioane euro și reprezintă 77% din valoarea cumulată alocată pe județ pe cele două componente: reabilitare energetică blocuri și clădiri publice.

Emil Boc a precizat că, prin intermediul componentei C5 - Valul Renovării, municipalitatea vizează investiții în energie regenerabilă, care să contribuie la modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din oraș. În același timp, municipalitatea urmărește îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și reducerea consumului de energie.

 

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Prețuri gaze și energie electrică după plafonare. Cât plătesc românii pentru un kWh

abonare newsletter