Administrație

Italienii, interesați de Cluj. Posibilități de colaborare, discutate cu ambasadorul Italiei

Ambasadorul Italiei în România s-a aflat joi într-o vizită la Consiliul Județean Cluj, unde a discutat despre posibilitățile de colaborare între cele două țări.

Ambasadorul Italiei în România s-a aflat joi într-o vizită la Consiliul Județean Cluj, unde a discutat despre posibilitățile de colaborare între cele două țări. Ambasadorul Italiei în România s-a aflat joi într-o vizită la Consiliul Județean Cluj, unde a discutat despre posibilitățile de colaborare între cele două țări.

 

 


Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a primit joi, 3 februarie 2022, vizita unei delegații conduse de Excelența Sa, Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei la București. 

 


Pe parcursul vizitei s-a discutat despre posibilitățile de colaborare în domenii diverse, cel mai mare interes prezentând sectorul cultural, medical și al infrastructurii. Ambasadorul s-a oferit să sprijine CJ Cluj în demersurile de materializare a investiției ce vizează realizarea pasajului de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III. Totodată, Excelența Sa a manifestat un interes deosebit în ceea ce privește proiectele prioritare ale Consiliului Județean și cele care sunt propuse a fi finanțate prin intermediul PNRR.

 


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„Ceea ce ne dorim este dezvoltarea unor parteneriate durabile, care să stea la baza unor schimburi de expertiză și bune practici între specialiștii români și cei italieni. Sunt încrezător că atuurile județului au fost convingătoare și că domnul ambasador va transmite mesajul nostru de suport, deschidere și disponibilitate investitorilor italieni interesați să își extindă business-urile pe piața clujeană”, a declarat Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.


Ambasadorul Italiei, la Primăria Cluj-Napoca

Tot joi, Ambasadorul Italiei a vizitat și Primăria Cluj-Napoca, unde a avut o discuție cu primarul Emil Boc.

„Am avut onoare de a primi astăzi în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca vizita Excelenței Sale Dl Alfredo Maria Durante Magnoni, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Italiene în România. În cadrul întâlnirii am discutat despre modul în care, alături de ecosistemul local, urmărim să poziționăm orașul ca un hub internațional de inovare și IT, un oraș care oferă cetățenilor săi o calitate ridicată a vieții, oportunități profesionale și culturale, dar și siguranță. Municipiul Cluj-Napoca a inițiat încă din anul 2005 cooperarea cu provincia Parma, Italia. Numeroase acțiuni bilaterale au consolidat de-a lungul timpului relațiile academice, economice, culturale și în domeniul turismului”; a declarat primarul Clujului.

Totodată, în prezența invitaților Ambasadei și Consulatului Italiei a avut loc desfășurarea momentului oficial de înmânare a Ordinului Steaua Italiei în grad de Cavaler de către E.S. Dl Ambasador domnului Consul Onorific al Italiei la Cluj Massimo Novali, în semn de apreciere pentru contribuția semnificativă a acestuia la consolidarea relației cu diaspora italiană.

Oficialul străin a fost însoțit de E.S. Massimo Novali, Consul Onorific al Italiei la Cluj, Alice Rubini, Șefa Biroului Economic și Comercial al Ambasadei, Micaela Soldini, Director ICE București - Agenția Italiană pentru Comerț Exterior și Vincenzo Tamarindo, Șeful Biroului de Presă, Afaceri Culturale și Sociale al Ambasadei.

CITEȘTE ȘI:

România a început discuțiile de aderare la OCDE. Ambasador: „Intrarea în OCDE va reprezenta o ancoră de stabilitate și prosperitate”

abonare newsletter