Administrație

Bugetarea participativă se află pe ultima sută de metri! 20 de proiecte așteaptă votul clujenilor

Etapa de vot în cadrul procesului de Bugetare participativă Cluj-Napoca 2021 se apropie de final. 20 de proiecte din cele peste 100 de proiecte depuse așteaptă votul clujenilor.

20 de proiecte așteaptă votul cetățenilor 20 de proiecte așteaptă votul cetățenilor

 

 


Duminică, 28 noiembrie, este ultima zi de vot pe domenii din cadrul procesului de Bugetare participativă 2021. Persoanele care lucrează, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani, își pot exprima votul pentru proiectele preferate.

Din cele 103 proiecte depuse, 20 au fost declarate eligibile. Etapa de vot se desfășoară online, în perioada 13 septembrie-28 noiembrie 2021.


Cetățenii pot vota un proiect din fiecare domeniu, iar proiectele finaliste vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de categoria din care fac parte:

–amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public): 8 proiecte
-infrastructură culturală și educațională: 2 proiecte
-spații verzi și locuri de joacă: 8 proiecte
-mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației: un proiect
-alei, trotuare și zone pietonale: un proiect


Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe platforma www.bugetareparticipativa.ro sau autentificarea pe aceasta, dacă există deja un cont creat. 

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Cluj-Napoca, „prin care ideile şi iniţiativele comunităţii clujene se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local”, se arată pe site-ul Primăriei.

CITEȘTE ȘI:

Proiectele a 20 de clujeni, declarate eligibile la Bugetare participativă 2021. Etapa de vot a început

Ultimele Stiri
abonare newsletter