Administrație

Cum va arăta complexul sportiv de 7 milioane de lei din Florești? Pivariu: „Îmi doresc să creștem calitatea vieții” FOTO

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a prezentat detalii cu privire la viitorul complex sportiv construit pe strada Carpați. Centrul va avea o tribună cu 180 de locuri și va dispune de patru terenuri de sport: handbal, baschet, tenis și volei.

Recent, a fost lansată licitația pentru construirea complexului sportiv din Florești, iar valoarea estimată a proiectului este de 7.737.105,02 lei fără TVA.  Termenul limită pentru primirea ofertelor de participare la licitația publică este 26.01.2022.

„Această sală de sport reprezintă mijlocul prin care susțin mișcarea, sportul, sănătatea floreștenilor și îmi doresc să creștem calitatea vieții, nivelul condițiilor și al accesului la activități sportive pentru locuitorii comunei Florești prin investiții în dotări și echipamente la standarde înalte”, a declarat primarul Bogdan Pivariu.


Zona în care vor fi incluse cele patru terenuri de sport măsoară o suprafață totală de aproximativ 1.083 mp, pe lângă aceasta fiind prevăzute și vestiare,  zone de primire și o zonă destinată spectatorilor, cea din urmă fiind construită pe două niveluri (parter și etaj).

Zona anexă a suprafeței sportive va fi împărțită astfel:

Parter:


- Zonă de primire spectatori
- Cabinet medical
- Depozitare materiale sportive
- Vestiare
- Oficiu întreținere
- Hol acces sportivi
- Spații tehnice

Etaj:


- Foyer
- Tribună cu 180 locuri
- Grup sanitar
- Spații tehnice

„Atât Primăria Comunei Florești, cât și Consiliul Local Florești au luat toate măsurile necesare pentru această investiție, iar fondurile pentru implementarea acestui proiect sunt din surse de finanțare guvernamentale”, a mai precizat Pivariu.


Proiectul, votat cu unanimitate în Consiliul Local

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare PUZ pentru construire sală de sport cu tribună cu 180 de locuri și construire bazin didactic școlar” în Florești, pe strada Carpați nr. 10 a fost aprobat în luna mai, cu unanimitate de voturi în cadrul unei ședințe a Consiliului local.

Terenul pe care construcția urmează să fie realizată, cu o suprafață de peste 15.000 metri pătrați, aparține Primăriei Florești, aflându-se în apropierea Liceului „Dumitru Tăuțan”.


Complexul sportiv este prevăzut cu locuri de parcare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Studiul de trafic în Florești este în desfășurare, dar a fost îngreunat de restricții. Pivariu: „Există idei pentru a decongestiona traficul”

abonare newsletter