Actualitate

A fost lansată licitația pentru construirea complexului sportiv din Florești. Proiectul se ridică la peste 7.000.000 de lei

Un centru sportiv cu bazin de înot și sală de sport cu tribună de 180 de locuri urmează să fie contruit în Florești. Primăria a lansat licitația publică, în vederea identificării unui constructor.

Complexul sportiv va avea bazin de înot și sală de sport cu tribună de 180 de locuri. Complexul sportiv va avea bazin de înot și sală de sport cu tribună de 180 de locuri.

Valoarea estimată a proiectului este de 7.737.105,02 lei fără TVA, din care, cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică a proiectantului - 142.992,48 lei; cheltuieli pentru investiția de bază - 7.396.309,54 lei; alte cheltuieli - 197.803,00 lei, organizare de șantier - 197.803,00 lei.
Termenul limită pentru primirea ofertelor de participare la licitația publică este 26.01.2022.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare PUZ pentru construire sală de sport cu tribună cu 180 de locuri și construire bazin didactic școlar” în Florești, pe strada Carpați nr. 10 a fost aprobat în luna mai, cu unanimitate de voturi în cadrul unei ședințe a Consiliului local.


Suprafață de 15.000 mp și locuri de parcare

Terenul pe care bazinul și sala de sport urmează să fie construite, cu o suprafață de peste 15.000 metri pătrați aparține Primăriei Florești, aflându-se în apropierea Liceului „Dumitru Tăuțan”.

Primarul Bogdan Pivariu a declarat că administrația locală încearcă să finanțeze lucrarea prin Compania Națională de Investiții (CNI). Complexul va fi prevăzut cu locuri de parcare, a mai spus edilul.


„Suntem la un proiect urbanistic zonal care reglementează, din punct de vedere urbanistic, această zonă, pentru a demara sistematizarea. Aceasta se va face prin taluzare, tocmai pentru ca zonă să arate estetic cât mai frumos și pentru ca nimeni să nu fie obturat sau deranjat”, declara primarul Bogdan Pivariu, în primăvară.

Floreștenii, îngrijorați de nivelarea terenului

La momentul adoptării proiectului de către administrația locală, câțiva floreșteni care locuiesc în zonă s-au arătat îngrijorați de faptul că sala va fi construită pe deal, arătând că nivelarea ar putea afecta accesul la locuințele din proximitatea terenului sau ar putea bloca lunina naturală. De asemenea, ei au cerut consilierilor locali să amenajeze cât mai multe locuri de parcare în cadrul proiectului.
 

CITEȘTE ȘI:

Atenție, floreșteni! Armata va face trageri cu diferite arme în Florești, până la finalul lunii noiembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter