Administrație

Atenție, șoferi! Lucrări pe drumul județean Ciubanca – Ciubăncuța

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109A Ciubanca – Ciubăncuța – limită cu județul Sălaj.

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109A Ciubanca – Ciubăncuța – limită cu județul Sălaj| Foto: Consiliul Județean Cluj Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109A Ciubanca – Ciubăncuța – limită cu județul Sălaj| Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 109A Ciubanca – Ciubăncuța – limită cu județul Sălaj.

 


Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță, și vizează sectorul de drum în lungime de 8,685 kilometri situat între pozițiile kilometrice 48+565 și 57+250.

„Importanța lucrărilor e dată de faptul că acest drum județean asigură o legătură directă și rapidă între judeţele Cluj şi Sălaj, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială la nivel regional”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


În această etapă se execută lucrări de refacere a gabionelor și de corecții locale ale albiilor.

De asemenea, urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, completarea acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, rostuirea zidurilor de sprijin precum și lucrări în vederea asigurării siguranței circulației prin montarea de butoni reflectorizanți pe stâlpi și parapete.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi imagini de pe șantierul Drumului Expres Tureni - A3. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 40%. VIDEO

Lucrările de pe lotul 2 la magistrala feroviară dintre Cluj și Oradea sunt la un progres fizic de 6-7%: „Data limită a PNRR din 2026 este chiar și mai greu de atins pe celelalte loturi”

abonare newsletter