Administrație

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, tot mai aproape de finalizare. Se lucrează la ultimele finisaje. FOTO

Noul sediu al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca se apropie de finalizare.

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, tot mai aproape de finalizare/Foto: Constructii Erbasu - Facebook Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, tot mai aproape de finalizare/Foto: Constructii Erbasu - Facebook

 

 


Proiectul noului sediu al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca avansează conform planului, anunță firma Construcții Erbașu. 

 


„La nivelul sălii de spectacole, suntem în plin proces de execuție a compartimentărilor și de aplicare a tratamentelor acustice necesare, iar în paralel, ne ocupăm de realizarea traseelor pentru ventilație, curenți tari și slabi, precum și a sistemelor de siguranță la incendiu. Corpul destinat universității, căminului studențesc, atelierelor și sălii de sport se apropie de finalizare, realizându-se până în prezent aproape toate finisajele, montajul pardoselii din piatră naturală și a parchetului, închiderea atât a tavanelor simple și casetate, cât și a tavanelor cu efect acustic. În spațiile destinate actului artistic, cât și în spațiile de repetiții și studiu individual, se lucrează activ la realizarea tratamentelor specifice: absorbante, difuzante, reflectante, menite să asigure parametrii acustici necesari”, se arată în anunțul constructorului. 

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, tot mai aproape de finalizare/Foto: Constructii Erbasu - Facebook

Constructorul anunță că „următorii pași cuprind finisajele de detaliu și dotarea cu mobilier a spațiilor”.  


Sală de spectacole pentru 1.000 de persoane

După finalizarea lucrărilor, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca va beneficia de: sală de spectacole cu o capacitate de 1000 de persoane, sală de orgă cu 216 de locuri, amfiteatru cu 224 de locuri, bibliotecă, săli de curs, săli de studiu individual, diferite alte săli (repetiţii, de încălzire pentru artişti, săli individuale pentru dirijor şi solist, săli de regie etc.), laboratoare, vestiare pentru artişti, spaţiu pentru depozitarea decorurilor, adăpost de protecţie civilă pentru 140 de persoane la demisolul clădirii, cămin studențesc cu 56 de camere pentru un număr de 180 de studenţi și o sală de sport.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

37 de milioane de euro pentru Academia de Muzică: sediu, cămine și sală de concerte

Care este stadiul lucrărilor la noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj? Construcția a fost începută în urmă cu doi ani. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter