Administrație

Lucrări pe drumul județean DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind Frăsinet

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind Frăsinet.

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind Frăsinet/ Foto: Consiliul Județean Cluj Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind Frăsinet/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 103H Bologa – Săcuieu – Scrind Frăsinet.

 


Acestea vizează sectorul în lungime de aproape 7 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 12+250 și 19+209 și au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

„Sunt lucrări importante deoarece acest drum județean asigură o legătură rapidă şi extrem de utilă între drumul național DN1, prin localitatea Bologa, şi drumul județean DJ 108C care traversează zona turistică Scrind Frăsinet – Răchițele – Doda Pilii, iar apoi, pe drumul județean DJ 763, până în Ic Ponor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


În această etapă se execută lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor.

De asemenea, urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin frezarea zonelor deteriorate, colmatarea rosturilor, înlăturarea criblurii de pe carosabil, întreținerea platformei drumului prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor și completarea acestora, refacerea terasamentelor deteriorate, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, întreținerea drumurilor laterale prin reprofilare cu cilindrare, înlocuirea de podețe și refacerea timpanelor la podețe.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dezvoltarea „Clujului rural” continuă! Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „Dăm viață zonelor de la țară”.

Un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar se va construi în Cluj-Napoca. A fost semnat contractul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter