Administrație

Un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar se va construi în Cluj-Napoca. A fost semnat contractul.

Miercuri a fost semnat contractul pentru realizarea CAV – Centrul de colectare cu aport voluntar al Primăriei Cluj-Napoca.

Miercuri a fost semnat contractul pentru realizarea CAV – Centrul de colectare cu aport voluntar al Primăriei Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook Miercuri a fost semnat contractul pentru realizarea CAV – Centrul de colectare cu aport voluntar al Primăriei Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar se va construi în Cluj-Napoca pe strada Platanilor, cu finanțare prin PNRR.

 


Miercuri, 10 aprilie, a fost semnat contractul pentru realizarea centrului. Investiția este de peste 900.000 de euro.

„Am semnat contractul pentru realizarea CAV - Centrul de colectare cu aport voluntar al Primăriei Cluj-Napoca. Fonduri europene pentru îmbunătățirea sistemului de colectare și selectare a deșeurilor. Investiție de peste 900.000 euro


Acest centru pentru deșeuri este foarte important pentru că răspunde la o nevoie practică și se adaugă investițiilor în realizarea unui oraș din ce în ce mai verde. Cu alte cuvinte, din ce în ce mai mulți clujeni aleg să recicleze, depun efort pentru a sorta deșeurile în așa fel încât o parte cât mai mare să poată fi folosită ca reciclabil. Primăria realizează acum - cu fonduri europene - un centru modern unde să poată fi duse voluntar o varietate mare de deșeuri: de la hârtie și sticlă la piese de mobilier, anvelope, moloz, frigidere, televizoare etc. Proiectul european pentru noul CAV al orașului se finalizează în acest an”, a transmis Emil Boc.

Despre Centrul de Colectare cu Aport Voluntar al Primăriei Cluj-Napoca

Contractul semnat privește realizarea - din fonduri provenite din PNRR - a proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar”. Terenul pe care se amenajează are o suprafață de 4.300 mp și se află pe strada Platanilor fn.


În cadrul acestui nou centru se vor colecta deșeuri precum: reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, fluxuri speciale de deșeuri precum deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre animale, deșeuri din construcții și demolări.

Ce se realizează în cadrul proiectului european:


  • container pentru colectarea de deșeuri periculoase (vopsele, bidoane de vopsele sau diluanți, medicamente expirate, baterii)
  • container administrativ pentru supraveghere, depozit de scule, grupuri sanitare
  • 3 containere prevăzute cu presă pentru colectarea deșeurilor de hârtie / carton, plastic și textile
  • 3 containere închise și acoperite de tip „walk-in” pentru colectarea deșeurilor electrice / electronice, acelor de uz casnic (frigidere, televizoare etc.) și a celor de mobilier din lemn
  • 2 containere de tip „skip” deschise pentru deșeuri de sticlă - geam, respectiv sticle / borcane / recipiente
  • 3 containere de tip „ab-roll” deschise, înalte pentru anvelope, deșeuri metalice, deșeuri de curte / grădină (crengi, frunze etc.)
  • 3 containere de tip „ab-roll” deschise, joase pentru deșeuri din construcții, moloz
  • container frigorific pentru cadavre de animale mici (pisici, câini, păsări)
  • două scări mobile metalice pentru descărcarea deșeurilor în containerele deschise, înalte
  • separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă

De asemenea, proiectul cuprinde amenajarea unei zone verzi cu gazon și plantație perimetrală de protecție, sistem de iluminat și camere de supraveghere.

Valoarea proiectului: 3.830.913,04 lei fără TVA.

Executant: SC BRUCO ANTREPRIZA SRL cu subcontractant pentru lucrările electrice pe SC SKYLINE SRL.

Proiectul contribuie la accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor și este în linie cu direcțiile strategice de dezvoltare ale municipiului Cluj-Napoca pentru componenta verde.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc a participat la evenimentul pentru promovarea adopțiilor câinilor fără stăpân: „M-am bucurat să văd oameni care au ales să adopte”

Emil Boc: „Plata exproprierilor pentru centura metropolitană se va face pe sectoare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter