Monitorul Cartierelor

Lucrările la Valea Seacă înaintează. Vor fi gata abia vara viitoare.

Valea Seacă se află în lucrări de modernizare, termenul de finalizare fiind luna august a anului 2024.

Valea Seacă se află în lucrări de modernizare, termenul de finalizare fiind august 2024. FOTO: Captură ecran/ Youtube – Legat de Cluj Valea Seacă se află în lucrări de modernizare, termenul de finalizare fiind august 2024. FOTO: Captură ecran/ Youtube – Legat de Cluj

 

 


Lucrările la Valea Seacă înaintează, arată o filmare cu drona realizată recent de-a lungul drumului. Lucrările se realizează printr-o investiție de 38,7 milioane de lei, termenul de finalizare a lucrării fiind luna august 2024. Lucrările sunt executate de RAPD Cluj.

 


Proiectul face parte dintr-un program mai larg de modernizare a unor drumuri din cartierele orașului, demarate anul acesta de Primăria Cluj-Napoca, care cuprinde și Valea Chintăului și strada Giuseppe Verdi. Reabilitarea celor trei drumuri presupune o investiţie de 25 milioane euro (123 mil. lei TVA inclus). 

Termenul de finalizare, august 2024

Termenul de finalizare pentru strada Giuseppe Verdi este decembrie 2023, iar pentru Valea Chintăului și Valea Seacă termenul final este august 2024. Pe strada Giuseppe Verdi, lucrările au început din noiembrie 2022, iar termenul de finalizare este de 14 luni. În schimb, pe străzile Valea Chintăului și Valea Seacă, unde locuitorii din zonă s-a plâns de multă vreme de neajunsuri, lucrările au fost demarate abia la mijlocul lunii februarie a acestui an.


Proiectul de modernizare al străzii Valea Seacă (2.121 ml) include:

- execuție rețea de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe toată lungimea străzii;
- lucrări de consolidare teren cu ziduri de sprijin pe tronsoane;
- execuție canalizație și construirea unei rețele în distribuție de fibră optică;
- relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene;
- execuție rețea iluminat public - montat stâlpi noi dotați cu aparate tip LED;
- execuție sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră;
- amenajare 4 stații de autobuz CTP;


Durata de implementare a investiției: 20 luni, din care 4 luni proiectare și 16 luni execuție.

Valoarea investiției este de 38.702.732.95 lei TVA inclus, iar executantul lucrărilor - RADP Cluj-Napoca.


„Un proiect complex”

Viceprimarul Dan Tarcea a relatat, lunile trecute, despre proiect, pentru jurnaliștii monitorulcj.ro.

„Discutăm de un proiect de 123 milioane de lei, aproape 23 de milioane de euro. Se lucrează intens, termenul de finalizare pentru aceste străzi este anul 2024, sunt lucrări complexe. De exemplu, pe strada Giuseppe Verdi, discutăm de 1,5 kilometri, o investiție de 16,3 milioane de lei. Aici am așteptat Compania de Apă să își facă investițiile. De asemenea, pe Valea Chintăului este un proiect complex, discutăm de o investiție de 68,3 milioane de lei. Acolo sunt făcute lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin, refăcută canalizarea pluvială, sunt relocate în subteran rețelele electrice, este o rețea nouă de iluminat public, vor fi și piste de biciclete, stații de autobuz ale Companiei de Transport Public. Practic, se lucrează intens și în această zonă. Lucrările se vor încadra în termenul anunțat, pentru că discutăm de o lucrare a RADP, compania la care Primăria Cluj-Napoca este unic acționar și nu au fost până în acest moment termene pe care RADP-ul să le depășească. Se și vede că se lucrează acolo în două schimburi, lucrările sunt în toi. De asemenea, și pe strada Valea Seacă, acolo discutăm de lucrări pe 2,1 kilometri, sunt cam aceleași tipuri de lucrări ca și pe Valea Chinteni. Vor apărea și trotuare, tot ce este suprateran va fi relocat în subteran, pentru ca la final să putem elimina praful și să putem crește calitatea vieții oamenilor care locuiesc pe aceste străzi”, a mai menționat Dan Tarcea.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă 268 de kilometri de drumuri județene intră în lucrări de întreținere. VEZI lista

Ultimele Stiri
abonare newsletter