Administrație

Bugetul pe 2024, publicat în consultare publică săptămâna aceasta. Când va avea loc votul?

Proiectul de buget local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2024 va fi publicat vineri, 12 ianuarie, pe site-ul Primăriei. Votul final va avea loc în luna februarie.

Bugetul pe 2024, publicat în consultare publică săptămâna aceasta. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Bugetul pe 2024, publicat în consultare publică săptămâna aceasta. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat calendarul prezentării, dezbaterii și adoptării bugetului local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2024. Proiectul va fi publicat în consultare, pe site-ul Primăriei, vineri, 12 ianuarie, iar o primă dezbatere cu publicul va avea loc săptămâna viitoare, miercuri - 17 ianuarie. 

 


Dezbaterea din consiliul local și adoptarea proiectului este programată pentru data de 12 februarie.

„Aș dori să vă informez legat de câteva lucruri de interes public, și anume de bugetul municipiului Cluj-Napoca: calendarul prezentării, dezbaterii și adoptării. În 12 ianuarie vom afișa, conform legii, pe site-ul Primăriei, bugetul. Pe 12 februarie va avea loc ședința în care vom discuta și supune spre aprobare bugetul municipiului Cluj-Napoca. În 17 ianuarie, la ora 17, vom avea o primă dezbatere publică pe tema bugetului pe anul acesta a municipiului Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc, în ședința consiliului local de marți, 9 ianuarie.


În anul 2023, Clujul a dispus de un buget de peste 3 miliarde de lei, mai exact de 3.048.549.303 lei (618.957.079 euro). A fost vorba despre cel mai mare buget din istoria Clujului. Din cei peste 618 milioane de euro, 132 milioane de euro a reprezentat finanțarea pentru metrou.

Mai multe proiecte au fost anunțate încă din 2023 cu termen de finalizare anul acesta: 


  • Parcul Primăverii;
  • Parcul Ion Luca Caragiale;
  • Parcul coridor Canalul Morii, zona Parcul Rozelor;
  • Iluminat arhitectural Biserica Calvaria
  • Crearea unui centru cultural, revitalizarea monumentului istoric – Garnizoana Bulevardul 21 Decembrie 1989;
  • Piața Karl Liebknecht;
  • Adăpost victime violență domestică;
  • Puncte gospodărești (insule ecologice) digitalizate supraterane, puncte gospodărești (insule ecologice) digitalizate subterane, centru integrat de colectare prin aport voluntar;
  • Hală adaptată pentru servicii sociale, cultural-educative și sportive pentru zona Pata Rât.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bugetul pe anul 2024 a fost promulgat

abonare newsletter