Administrație

De când pot fi depuse cererile pentru locuri de parcare pe anul 2024? Procedurile pot fi realizate și online!

Clujenii nu trebuie să se înghesuie la ghișee cu cererile de parcare! Viceprimarul Dan Tarcea arată că procedurile de prelungire a abonamentelor și de depunere a cererilor pentru locuri de parcare pot fi realizate online.

De când pot fi depuse cererile pentru locuri de parcare? FOTO: Facebook/ Emil Boc De când pot fi depuse cererile pentru locuri de parcare? FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Cozile pentru depunerea cererilor de parcare au devenit o tradiție în ultimii ani la Cluj-Napoca. Cei mai „harnici” dintre clujeni se pun uneori la coadă în prima zi lucrătoare din an, înainte cu una sau două ore ca ghișeul să fie încă deschis, cu speranța că vor primi un loc de parcare în apropierea domiciliului.

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a afirmat să prima zi de depunere a cererilor pentru locuri de parcare din anul 2024 va fi data de 3 ianuarie, însă arată că procedurile pot fi parcurse online, fără a fi nevoie ca clujenii să stea în frig, la coadă, ore în șir. El a afirmat că numărul celor care depun cererile online este în creștere de la un an la altul. 

„Ce am constatat de-a lungul anilor este că numărul cererilor care sunt depuse online este în creștere. Discutăm de creșteri de 50, 60, 79 la sută, ceea ce înseamnă că lumea începe să aibă încredere în a folosi aceste proceduri digitale. Într-adevăr, există și o categorie de clujeni care preferă să vină la ghișeu pentru depunerea cererii. Există un interes mare pentru locurile de parcare, sunt aproximativ 10.000 de solicitări anual, atât cele depuse online, cât și la ghișeu. Colegii mei s-au mobilizat, astfel încât, în jumătate de oră, să nu mai existe cozi la ghișeu, și așa a fost anii trecuți, undeva la ora 8.30-8.45 nu mai erau persoane care să își depună cereri la ghișeu. Referitor la programul pentru anul 2024, ghișeele pentru depunerea solicitărilor pentru locurile de parcare vor fi deschise în data de 3 ianuarie, începând cu ora 8. La fel, începând cu ora 8, se deschide și platforma online, astfel încât cei interesați să își poată depună cererile acolo”, a declarat Dan Tarcea, la un post local de radio. 


Cererile pentru zona centrală, din 18 decembrie!

Viceprimarul a mai arătat că clujenii care vorsă își reînnoiască abonamentele pentru zona centrală pot să o facă începând cu data de 18 decembrie.

„Cei care doresc să își facă abonamentele pentru zona centrală au posibilitatea să și le reînnoiască începând cu data de 18 decembrie, astfel încât în primele zile ale anului 2024 să aibă deja abonamentele prelungite și să nu mai fie necesar să «îngroașe» rândurile la ghișee și să eliminăm cozile din primele zile”, a mai arătat Tarcea. 


Prelungirea abonamentelor și plata taxelor locale, până în 31 martie

Clujenii au timp până în 31 martie să își prelungească abonamentele de parcare, dar și pentru plata taxelor și impozitelor locale cu bonificație. Locurile de parcare care nu sunt plătite la timp vor fi redistribuite după această dată.

„De asemenea, cei care doresc să își prelungească abonamentele la parcare o pot face online din data de 3 și la ghișee din data de 8 ianuarie și de atunci pot să își plătească și taxele și impozitele locale. Aș vrea să menționez că plata taxelor și impozitelor se poate face cu bonificație până în data de 31 martie, deci nu este necesar ca în primele zile, oamenii să vină la ghișee să își plătească taxele și impozitele locale. De asemenea, și prelungirea abonamentelor de parcare poate fi achitată până la data de 31 martie. Dacă un cetățean uită sau nu poate să își plătească abonamentul de parcare până în 31 martie, el se reziliază de drept, că discutăm de loc de parcare cu abonament, garaj, copertină și va intra în distribuire ca celelalte locuri vacante”, a mai arătat Dan Tarcea. 


Indexarea tarifelor cu indicele de inflație aduce scumpiri în noul an de până la câteva zeci de lei pentru un loc de parcare. Totuși, anumite taxe vor rămâne neschimbate.  Vezi aici cât vor costa locurile de parcare în noul an.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Ultimele Stiri
abonare newsletter