Administrație

Haos în trafic, după deschiderea „străpungerii Platinia”. Emil Boc anunță că strada Mărginașă devine cu sens unic

Strada Mărginașă din municipiul Cluj-Napoca, va fi o stradă cu sens unic. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc.

Strada Mărginașă/ Foto: monitorulcj.ro Strada Mărginașă/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Începând de duminică, 12 noiembrie, strada Mărginașă va fi cu sens unic.

 


Anunțul a fost făcut de edilul Clujului, primarul Emil Boc, prezent la un post de radio local.

„Colegii mei de la circulație au lăsat o perioadă de probă să vadă cum se comportă traficul și care sunt solicitările referitoare la coborârea din Zorilor și strada Mărginașă.
Am făcut o analiză preliminară (…) datorită circulației și intensității traficului pe zona Mărginașă – Prunilor, unde înainte nu era aglomerat pentru că nu era deschiderea spre cartierul Grigorescu, ne-am uitat care sunt solicitările oamenilor și s-a luat o decizie.
În baza celor constatate pot să vă spun că pentru sensul unic pe strada Mărginașă, tronsonul Hașdeu - Prunilor, respectiv strada Prunilor, am avut 9 sesizări, dintre care 5 cereau sens unic la urcare (…) S-a conturat soluția ca de duminică să se traseze semnele și să avem sens unic pe strada Prunilor și strada Mărginașă, pe tronsonul cuprins între strada Bogdan Petriceicu Hasdeu și Prunilor”, a transmis Boc.


Potrivit edilului, coborârea din Zorilor se va realiza pe strada Remetea.

„În concluzie, clujenii să se aștepte că de duminică, dar în special de luni dimineața când traficul este mai mare, vor avea sens unic pe strada Mărginașă, tronsonul cuprins între strada Hașdeu și strada Prunilor, respectiv strada Prunilor, la urcare”, a adăugat Boc.


Mai mulți șoferi s-au plâns de traficul infernal de pe strada Mărginașă, cerând o soluție.

„Blocaj masiv pe strada Prunilor. Nu cred ca e normal ca pe o stradă cu o bandă (Mărginașă) la intersecție cu Prunilor sa fie folosită pentru circulația pe ambele sensuri iar pe Prunilor , strada care are iarăși o lățime insuficienta sa circule mașinile în felul de mai jos. Ceva ar trebui făcut ori de către soferi ori de către primărie”,  a transmis unul dintre șoferi.


Trafic blocat pe strada Prunilor/ Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

Lucrările din zona Platinia, la final

Vineri, 3 noiembrie, s-a pus în funcțiune instalația de semaforizare de la intersecția străzilor Oțetului-Ilie Măcelaru-Uzinei Electrice. Astfel, trecerea prin intersecție se va realiza cu respectarea fazelor de semaforizare implementate.

Ca și element de noutate adus de noua organizare geometrică a intersecției este permiterea circulației atât dinspre strada Uzinei Electrice, cât și dinspre strada Ilie Măcelaru spre strada Oțetului, către Calea Mănăștur.

Măsura are drept scop creșterea siguranței tuturor participanților la trafic care circulă prin această intersecție.

Prin acest obiectiv s-a prevăzut modernizarea străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților-intersecție cu strada George Coșbuc, strada Uzinei Electrice, strada Oțetului și Strada Mărginașă.

Modernizarea coridorului pe axa est-vest s-a realizat prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulaţie cu gabarit redus, având fiecare lăţimea de 3 m.

Pentru axa nord-sud s-a prevăzut realizarea unei artere directe, care să asigure legătura rutieră, velo și pietonală in mod direct, pe traseul Pod Garibaldi – Str. Uzinei Electrice – Str. Oțetului – Str. Mărginașă, prin realizarea exproprierilor necesare și construirea unui pod peste Pârâul Morii, însoțite de extinderea străzii Oțetului la 4 benzi de circulație, introducerea de benzi ciclabile pe ambele sensuri de circulație și extinderea spațiilor destinate trotuarelor.

Pe strada Mărginașă s-a prevăzut lărgirea la 3 benzi în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moţilor, pentru asigurarea lățimilor minime necesare circulației auto în siguranță și pentru realizarea spațiului de încadrare pentru preselectarea direcției de circulație (stânga-dreapta).

Toate interesecțiile și trecerile de pietoni de pe segmentele de stradă asupra cărora s-a intervenit prin proiect au fost semaforizate, într-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizare a mijloacelor de transport public față de circulațiile auto private.

Lucrări importante in cadrul proiectului:

  • plantare arbori noi cu grătare de protecție: 179 bucăţi
  • plantare arbuști și plante perene: 6.869 bucăţi
  • suprafața totală spațiu verde: 885,19 mp
  • realizare piste biciclete pe Calea Mănăștur-Calea Moților-str. Oțetului-str.Uzinei Electrice cu o lungime totală de 2608 ml
  • mobiler urban (bănci, coșuri de gunoi, copertine stație bus Agronomie)
  • pod nou peste Canalul Morii cu două benzi carosabile pe sens, trotuare și piste de biciclete

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările din zona Platinia, la final! Emil Boc: „Prin acest nod am creat o conexiune în toate direcțiile”

Intersecția de la Platinia, nod rutier pentru zona de Vest! Cum avansează proiectul care va conecta trei cartiere prin străzile Mărginașă, Oțetului și Uzinei Electrice? FOTO

abonare newsletter