Administrație

Lucrările din zona Platinia, la final! Emil Boc: „Prin acest nod am creat o conexiune în toate direcțiile”

Vineri, 3 noiembrie, primarul Emil Boc, alături de viceprimarul Dan Tarcea, au fost prezenți la inaugurarea lucrărilor de conectare a cartierului Mănăștur, prin Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă.

Vineri s-a finalizat lucrarea de conectare a cartierului Mănăștur, prin Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă/ Foto: captură ecran video Emil Boc - Facebook Vineri s-a finalizat lucrarea de conectare a cartierului Mănăștur, prin Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă/ Foto: captură ecran video Emil Boc - Facebook

 

 


Vineri, 3 noiembrie, s-a finalizat lucrarea de conectare a cartierului Mănăștur, prin zona Platinia cu Sala Polivalentă, spre Grigorescu, respectiv spre Zorilor, prin strada Mărginașă. 

 


Potrivit edilului Emil Boc, aceasta a fost recepționată în avans, termenul final fiind data de 1 decembrie.

„Astăzi, la ora 11, încheiem proiectul Calea Mănăștur-Mărginașă-Uzinei Electrice, adică se va deschide circulația și peste pod. Poți veni direct de pe Calea Moților dacă vrei și s-o iei la stânga pe strada Oțetului și te duci direct la Polivalentă. Bravo constructorilor. Termenul de finalizare era 1 decembrie, predau lucrările mai repede. Este lucrare de aproximativ 4 milioane de euro”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.


Prezent la inaugurare, primarul Emil Boc a subliniat importanța acestei lucrări prin care se facilitează accesul traficului dinspre Mănăștur spre Grigorescu și Zorilor și totodată din Zorilor spre BT Arena, prin același nod de la Platinia.

„Prin acest nod am creat o conexiune în toate direcțiile”, a declarat Emil Boc.


Detalii legate de proiectul Regenerarea urbană a zonei străzilor Calea Mănăștur - Calea Moților - Uzinei Electrice - Oțetului – Mărginașă:

Prin acest obiectiv s-a prevăzut modernizarea străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților-intersecție cu strada George Coșbuc, strada Uzinei Electrice, strada Oțetului și Strada Mărginașă.


Modernizarea coridorului pe axa est-vest s-a realizat prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulaţie cu gabarit redus, având fiecare lăţimea de 3 m.

Pentru axa nord-sud s-a prevăzut realizarea unei artere directe, care să asigure legătura rutieră, velo și pietonală in mod direct, pe traseul Pod Garibaldi – Str. Uzinei Electrice – Str. Oțetului – Str. Mărginașă, prin realizarea exproprierilor necesare și construirea unui pod peste Pârâul Morii, însoțite de extinderea străzii Oțetului la 4 benzi de circulație, introducerea de benzi ciclabile pe ambele sensuri de circulație și extinderea spațiilor destinate trotuarelor.

Pe strada Mărginașă s-a prevăzut lărgirea la 3 benzi în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moţilor, pentru asigurarea lățimilor minime necesare circulației auto în siguranță și pentru realizarea spațiului de încadrare pentru preselectarea direcției de circulație (stânga-dreapta).

Toate interesecțiile și trecerile de pietoni de pe segmentele de stradă asupra cărora s-a intervenit prin proiect au fost semaforizate, într-un sistem inteligent de management trafic, adaptiv și prevăzut cu sisteme de prioritizare a mijloacelor de transport public față de circulațiile auto private.

Lucrări importante in cadrul proiectului:

  • plantare arbori noi cu grătare de protecție: 179 bucăţi
  • plantare arbuști și plante perene: 6869 bucăţi
  • suprafața totală spațiu verde: 885,19 mp
  • realizare piste biciclete pe Calea Mănăștur-Calea Moților-str. Oțetului-str.Uzinei Electrice cu o lungime totală de 2608 ml
  • mobiler urban (bănci, coșuri de gunoi, copertine stație bus Agronomie)
  • pod nou peste Canalul Morii cu două benzi carosabile pe sens, trotuare și piste de biciclete

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Intersecția de la Platinia, nod rutier pentru zona de Vest! Cum avansează proiectul care va conecta trei cartiere prin străzile Mărginașă, Oțetului și Uzinei Electrice? FOTO

Din 2024, clujenii ar putea circula pe noile benzi de pe artera Moților-Mănăștur. Cum avansează lucrările pe cel mai mare șantier din Cluj? GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter