Administrație

Parcul Observator prinde contur! Acesta va fi finalizat până la finalul anului - FOTO

Parcul Observator din cartierul Zorilor va fi gata în 2023. Noul parc al clujenilor va avea zone de promenadă, piste de biciclete și dotări moderne.

Parcul Observator va fi finalizat în acest an/ Foto: Emil Boc - Facebook Parcul Observator va fi finalizat în acest an/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Parcul Observator din cartierul Zorilor va fi gata la finalul anului 2023. Noul parc al clujenilor va avea zone de promenadă, piste de biciclete și dotări moderne.

 


Un nou parc prinde contur in Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc, după ce a făcut o inspecție pe șantierul Parcului Observator din cartierul Zorilor.

Emil Boc în timpul verificărilor de pe șantier/ Foto: Emil Boc - Facebook

„Parcul Observator, finalizat până la sfârșitul anului. Primăria continuă să investească în extinderea și modernizarea spațiilor verzi din cartiere. Plantările din proiect includ 188 arbori noi și 244 arbuști.
Am verificat astăzi lucrările la noul parc din cartierul Zorilor. În această perioadă se continuă montarea de gazon și se fac pregătiri pentru sezonul de plantări. Se lucrează în continuare la amenajarea terenului - terasamente, spații verzi, pavaj, pozat cabluri, instalații electrice etc. Obiectivul va fi finalizat până la finalul anului.
Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, prevede amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație. Sunt amenajate alei din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.”, a transmis primarul Emil Boc.


Proiectul mai cuprinde:

  • zonă cu fântâni pavimentale
  • loc de joacă cu dotări moderne pentru copii,
  • zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah
  • zonă de fitness
  • zone de promenadă și piste pentru biciclete
  • sistem de iluminat cu LED controlat prin telegestiune
  • grup sanitar cu funcție de autocurățare și cișmele
  • parcare pentru biciclete, bănci, sistem de supraveghere cu camere video.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 mil. euro (7.378.372,64 lei cu TVA). 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încărcarea mașinilor electrice în parcările Primăriei Cluj-Napoca va trebui plătită

Restricții de circulație, pe Autostrada Sebeș-Turda, la Teiuș

Ultimele Stiri
abonare newsletter