Administrație

Drumul județean care leagă Răchițele de Ponor intră în reparații. Va fi finalizat în două luni

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Ic Ponor.

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Ic Ponor/ Foto: Consiliul Județean Cluj Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Ic Ponor/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Ic Ponor. Acestea vizează un sector în lungime de peste 19 kilometri, situat între kilometrul 53+529 și kilometrul 72+844. 

 


 „E un nou drum de mare interes turistic pe care acționăm, pentru că e important nu doar să reabilităm și să modernizăm drumurile județene ci să le și menținem în foarte bune condiții de circulație”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:
O contestație blochează licitația pentru viaductele de pe A3. Constructorii reclamă ambiguitatea contractului

Urmează a fi, astfel, executate lucrări constând în curățarea platformei drumului de materialul adus de viituri, aducerea la profil a acostamentelor prin tăieri mecanice, completarea acostamentelor cu material pietros, curățarea acostamentelor în dreptul parapetelor, curățarea mecanizată a șanțurilor și a rigolelor. 


De asemenea, urmează a fi executate și lucrări de tăiere a lăstărișului și a vegetației din zona drumului. Durata maximă de execuție a lucrărilor de întreținere este de două luni. Reamintim în acest context faptul că forul administrativ județean a încheiat recent 22 de noi contracte pentru întreținerea drumurilor județene, acestea vizând peste 268 de kilometri de drum. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă 268 de kilometri de drumuri județene intră în lucrări de întreținere. VEZI lista

Cluj-Napoca, un oraș „verde”! Peste 1.200 de arbori vor fi plantați în această toamnă

abonare newsletter