Administrație

Concurs de idei pentru realizarea picturii de pe strada Piezișă! „Strada studenților” va prinde culoare

Strada Piezișă din Cluj-Napoca va prinde culoare. S-au deschis înscrierile pentru realizarea unei picturi pe „strada studenților”.

Pictură stradală într-un oraș din America, în inițiativa „Asphalt Art”/ Foto: City of Norfolk Pictură stradală într-un oraș din America, în inițiativa „Asphalt Art”/ Foto: City of Norfolk

 

 


Asfaltul de pe strada Piezișă va fi pictat printr-o inițiativă internațională din care mai fac parte orașe precum Milano sau Amsterdam.

 


Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, marți, 19 septembrie, s-au deschis înscrierile pentru concursul de idei.

CITEȘTE ȘI:
Strada Piezișă, în culori! 35.000 de dolari pentru o pictură de mari dimensiuni pe „strada studenților”

Proiectul intitulat „Asphalt Art Initiative” este finanțat printr-un grant Bloomberg Philanthropies și o contribuție de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.


„Primăria Cluj-Napoca anunță demararea concursului de idei pentru realizarea unei picturi stradale, în cadrul inițiativei «Asphalt Art», ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public.
Obiectivul proiectului este întărirea colaborării dintre actorii sociali implicați în viața comunității, prin artă. Strada propusă pentru intervenție este strada Piezișă, o stradă intens circulată de către studenții aflați în campusul universitar adiacent, dar și de către ceilalți locuitori și vizitatori ai municipiului Cluj-Napoca.
Proiectul constă în realizarea unui concurs de idei, în urma căruia câștigătorul va implementa proiectul în zona pilot, conform regulamentului. Tema stabilită pentru acest concurs de design este «Educație, cunoaștere, tineri. 2023 - anul competențelor» și se va încadra pe direcțiile europene Green.Digital.Resilient”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

În cadrul proiectului vor fi acordate și premii, cu scopul de a încuraja cât mai mulți artiști să depună propunerea de design:


  • Premiul I - 2500 USD și încheierea unui contract de prestări servicii în valoare de 20.000 USD - 91.520 Lei pentru implementarea lucrării 
  • Premiul II - 1500 USD
  • Premiul III - 1000 USD

Înscrierile au loc până în data de 3 octombrie 2023, iar persoanele interesate se pot înscrie în concurs prin trimiterea planșelor și a documentației aferente, în format digital, pe adresa de e-mail registratura@primariaclujnapoca.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi artiști francezi „au dat viață” unui zid din Cluj: „Mă exprim mai bine prin desen decât prin cuvinte” FOTO

Cele mai vechi picturi murale renascentiste din regiune, descoperite în zona străzii Mihail Kogălniceanu

abonare newsletter