Administrație

Parcul Feroviarilor, schimbat radical până la final de 2023! Se amenajează pavilioane și amfiteatre în parc

Primarul Emil Boc anunță că un nou parc va fi finalizat până la sfârșitul anului 2023. Clujenii se vor putea bucura în curând de cele peste 5 hectare modernizate ale Parcului Feroviarilor.

Lucrările la Parcul Feroviarilor avansează / Foto: Facebook - Emil Boc Lucrările la Parcul Feroviarilor avansează / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Parcul Feroviarilor este o investiție de 9 milioane euro pentru o nouă zonă verde pentru clujeni. Înainte de modernizare, parcul se afla într-o stare deplorabilă. 

Parcul Feroviarilor, pe 28 august 2023 / Foto: Facebook - Emil Boc

Acum, clujenii se vor putea bucura de o zonă verde îngrijită, cu alei pentru pietoni și bicicliști perfecte pentru plimbări liniștite, dar și de pavilioane și amfiteatre, care vor fi amenajate în zonă:


Inspecție a primarului la Parcul Feroviarilor / Foto: Facebook - Emil Boc

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a Parcului Feroviarilor. Proiectul pune accent pe biodiversitate și cuprinde plantarea a 510 arbori cu balot pe lângă vegetația existentă, respectiv peste 30.000 exemplare vegetație de talie mică pentru, spre exemplu, garduri vii, zone umbroase, garnisire suprafețe grădini pluviale și zone inundabile, acoperire taluzuri. Suprafața totală verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp, suprafața totală a parcului în proces de reabilitare fiind de 5,3 hectare. Se amenajează alei pentru pietoni și bicicliști, pavilioane multifuncționale, amfiteatre, lacuri de retenție, spații tehnice; vor fi amplasate grupuri sanitare, mobilier urban modern etc”, a transmis primarul Emil Boc.

Zonă fitness în Parcul Feroviarilor / Foto: Emil Boc - Facebook

CITEȘTE ȘI:
Parcul Feroviarilor, transformat în groapă de gunoi! Tarcea: „Cu astfel de situații ne întâlnim în fiecare săptămână”
Parcul Observator prinde contur! Va fi gata în 2023. Boc: „90% din parc - suprafața verde” FOTO

Zonă de joacă în Parcul Feroviarilor / Foto: Facebook - Emil Boc

De asemenea, se instalează sistem public de iluminat cu tehnologie LED, eficient energetic. În proiect a fost cuprinsă și realizarea a două pasarele pietonale peste râul Someș în zona parcului, precum și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor - amplasare stații de încărcare mașini electrice, introducere cabluri în subteran, reabilitare carosabil, lucrări la trotuare ș.a.


Stadiu lucrări la Parcul Feroviarilor, 28 august 2023 / Foto: Facebook - Emil Boc

Proiectul de modernizare a acestui parc reprezintă rezultatul unui Concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Câștigătorul premiului I - contractul de proiectare - desemnat de juriu este Asiza Birou de Arhitectura S.R.L.

Lucrări la Parcul Feroviarilor, în august 2023 / Foto: Facebook - Emil Boc 

Lucrările sunt realizate de SC Nord Conforest SA și se vor finaliza anul acesta. Valoarea totală a contractului: 43.999.114,63 lei TVA inclus. 


Parcul Feroviarilor / Foto: Facebook - Emil Boc 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Încă o pasarelă peste Someș, finalizată! Constructorul „turează motoarele” în Parcul Feroviarilor și Armătura

Parcul Feroviarilor „prinde contur”. Va face concurență Parcului Central. Șantierele Clujului „turează motoarele”, în pragul iernii - GALERIE FOTO

Parcul Feroviarilor, transformat în groapă de gunoi! Tarcea: „Cu astfel de situații ne întâlnim în fiecare săptămână”

Parcul Observator prinde contur! Va fi gata în 2023. Boc: „90% din parc - suprafața verde” FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter