Administrație

1,5 mil. € pentru reconfigurarea străzilor Calea Turzii și Observatorului. Apar pistele de biciclete

Primăria Cluj-Napoca anunță amenajarea de piste de biciclete care vor lega centrul orașului de cartierul Zorilor.

Strada Observatorului din cartierul Zorilor este sufocată de mașini. Foto: monitorulcj.ro Strada Observatorului din cartierul Zorilor este sufocată de mașini. Foto: monitorulcj.ro

 

Clujenii vor putea circula în curând pe piste de bicicletă pe străzile Calea Turzii și Observatorului. Vorbim de 3,5 kilometri de pistă, iar banii vin din PNRR


Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 3 august se află un proiect privind amenajarea pistelor de biciclete pe Calea Turzii – strada Observatorului.

Valoarea totală a investiției 7.317.173 lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a investiției este de 18 luni. Finanțarea investiției se va realiza prin alocări de sume din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).


Lungimea pistei de biciclete va fi de 3,5 kilometri, iar lățimea 2x1,5 m.

Potrivit proiectului, trama stradală pe străzile Observatorului și Calea Turzii vor fi reconfigurate. Pistele de biciclete vor fi adiacente părții carosabile.


„La nivelul municipiului Cluj-Napoca prioritatea este legarea pistelor existente, mai ales pe direcția est-vest și nord-sud. Dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete pe segmente a făcut ca principala problemă a rețelei să fie discontinuitatea eu. Chiar dacă există piste pentru biciclete proiectate destul de bine (pista de pe strada Bună Ziua), ele nu sunt racordate la rețeaua orașului. Doar în zona centrală s-a configurat de-a lungul anilor o rețea mai stabilă de pistă pentru biciclete. Investița propusă va susține mobilittaea urbană verde prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde de tip piste de biciclete și alte vehicule electrice ușoare”, arată Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit municipalității, dezideratul pentru 2027 este ca fiecare cartier major să dețină o legătură velo directă cu centrul orașului (mai ales Mănăștur, Zorilor, Mărăști, Gheorgheni și Grigorescu).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rethinking Someș. Noi zone pietonale, piste de biciclete și spații verzi. „Proiectul urmărește integrarea râului în viața clujenilor”

Când ar putea fi finalizată devierea Someșului și prelungirea pistei la Aeroport? Tișe: „Am primit promisiuni că Ministerul Apelor va continua investiția”

Marşul lunar al bicicliştilor clujeni are loc sâmbătă. Bicicliștii, îngrijorați de calitatea redusă a pistelor

abonare newsletter