Monitorul Cartierelor

Piste de biciclete între cartierele Mănăștur și Grigorescu

Primarul Emil Boc a anunțat amenajarea de piste de biciclete care vor lega cartierele Mănăștur și Grigorescu, pe Strada Bucium.

Noi piste de bicicle vor fi amenajate între cartierele Mănăștur și Grigorescu. Foto: Facebook/ Emil Boc Noi piste de bicicle vor fi amenajate între cartierele Mănăștur și Grigorescu. Foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Clujenii vor putea circula în curând pe piste de bicicletă între strada Bucium și Grigorescu. Vineri, vor începe lucrările de realizare a marcajelor corespunzătoare, urmând ca de la finalul săptămânii viitoare, pistele să poată fi folosite de bicicliști

 


„Mâine vor începe marcajele la pista care leagă Mănășturul de Grigorescu și se va finaliza până la sfârșitul săptămânii viitoare”, a anunțat primarul Emil Boc la un post local de radio. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În prezent, la Cluj-Napoca există 46,5 kilometri de piste de biciclete, cărora li se adaugă încă 10 kilometri de bandă de autobuz, pe care au acces și bicicliștii.


„Optimizarea rețelei de mobilitate, inclusiv prin amenajarea de piste de piste și benzi pentru biciclete se numără printre prioritățile Primăriei Cluj-Napoca. În prezent, avem 46,5 km de piste și benzi pentru biciclete, fără a include aici și cei 10 km de bandă de BUS, pe care au acces și bicicliștii. Lungimea pistelor de biciclete este în creștere, având în vedere faptul că fiecare proiect de reabilitare de drum/pod are prevăzut și pista de biciclete”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca pentru Monitorul de Cluj, în mai 2022.

Cu toate acestea, reprezentanții asociațiilor de bicicliști reclamă în continuare că suprafața acestora este prea mică, iar cele care există nu sunt mereu sigure pentru bicicliști.


„Am ajuns să evit multe din străzile în care s-au făcut de către Primărie așa-zise piste pentru biciclete, pentru că ori trebuie să merg foarte încet, ori să mă pun în pericol. De exemplu, pe strada Horea nu risc să merg spre gară pe așa-zisele piste de bicicleta, pentru că sunt așa de înguste și lipite de șirul de mașini parcate, că orice portieră deschisă este accident. Sau trebuie să merg cu 5 km/h”, a transmis Radu Mititean, președintele  Clubului de Cicloturism „Napoca”.

CITEȘTE ȘI:

„Marșul Tăcerii 2022”. Bicicliștii clujeni ies în stradă în memoria celor omorâți de mașini

Ultimele Stiri
abonare newsletter