Administrație

Care e stadiul lucrărilor din zona „Terra” Florești? Strada Dumitru Tăuțan va avea 4 benzi de circulație

Lucrările în zona „Terra” din Florești avansează. Primarul Bogdan Pivariu a explicat care e stadiul șantierului și cum va arată strada Dumitru Tăuțan după modernizare.

Lucrări la strada Dumitru Tăuțan / Foto: Facebook - Bogdan Pivariu Lucrări la strada Dumitru Tăuțan / Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

 

 


Proiectul de sistematizare a intersecției străzilor Dumitru Tăuțan și DN1 a fost depus spre avizare, a anunțat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

„Atinge astfel o parte extrem de importantă din lucrările de infrastructură de amploare din întreaga zonă „Terra” și străzile Dumitru Tăuțan - Dumitru Mocanu - Petuniei -Dumitru Mocanu 2 (noua stradă ce va fi creată). Potrivit propunerilor din proiect, intersecția D. Tăuțan - DN va fi organizată cu intersecția cu Strada Morii, prin semaforizare și crearea unei benzi de mijloc pentru permiterea virajului la stânga pe ambele direcții, în condiții de siguranță sporită”, spune Bogdan Pivariu.


În forma modernizată, strada D. Tăuțan va avea 4 benzi și anume:

  •  o bandă intrare din DN
  •  o bandă ieșire spre stânga-direcția Gilău
  •  două benzi spre dreapta

Stadiul lucrarilor, potrivit primarului:


  • Lucrările pe acest șantier continuă cu finalizarea conectării rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră de pe D. Tăuțan cu D. Mocanu 2 și va începe execuția noului trotuar de pe partea stanga, (pe strada D. Tăuțan spre DN și D. Mocanu2).
  • Săptămâna viitoare va fi finalizată tratarea rețelei de colectare a apelor pluviale în zonă, și se va trece la frezări și turnarea de covor asfaltic final pe strada D. Tăuțan.
  • 1740 metri liniari de trotuare noi vor fi înființate numai pe străzile din acestă zonă, în timp ce etapa în care intră de săptămâna viitoare strada D. Mocanu2 include pe lângă lucrări la trotuare, și cele la rețelele de iluminat public, curenți slabi, canalizare pluvială, respectiv menajeră.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Strâmtoarea Terra din Florești se extind și pe al doilea lot al proiectului. „Se va crea un drum nou pentru a asigura conexiunea cu DN1”

„Strâmtoarea Terra” din Florești se extinde. Proiectul va fi gata în mai puțin de un an de zile

abonare newsletter