Administrație

Lucrările la Strâmtoarea Terra din Florești se extind și pe al doilea lot al proiectului. „Se va crea un drum nou pentru a asigura conexiunea cu DN1”

Realizarea unui nou drum cu acces direct în DN1 prin extinderea strâmtorii Terra din Florești continuă prin semnarea contractului și pentru cel de-al doilea lot al proiectului.

Zona cartierului Terra se modernizează + drum cu acces direct în DN1/captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Zona cartierului Terra se modernizează + drum cu acces direct în DN1/captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


La finalul lui februarie 2022, autoritățile din Florești anunțau deschiderea lucrărilor la primul lot al proiectului ce vizează extinderea așa-numitei „strâmtori Terra” și realizarea unui nou drum cu acces direct în DN1.

 


La o distanță de două luni, șantierul urmează să fie deschis și pe cel de-al doilea lot al proiectului, aspect ce va permite continuarea lucrărilor pentru deschiderea drumului Dumitru Mocan 2, până în strada Petuniei, pentru a realiza legătura cu DN 1 din vestul localității Florești.

Bogdan Pivariu s-a referit la stadiul lucrărilor din zona Terra a comunei Florești, unde urmează predarea amplasamentului pentru continuarea lucrărilor și pe cel de-al doilea lot.  


„În zona Terra se lucrează intens și urmează să mă deplasez acolo pentru predarea amplasamentului la lotul 2, unde vor fi realizate și lucrările pentru utilități.

Predăm amplasamentul, s-a semnat contractul pentru lotul 2. Pentru lotul 1 contractul a fost deja semnat, aspect ce a permis demararea lucrărilor la acest proiect


Contractul pentru lotul 2 care se semnează vizează exact acea zonă unde se va deschide noul drum Dumitru Mocan 2, unde s-au finalizat și exproprierile, astfel încât proiectul merge în linie dreaptă. 

Acolo se va crea un drum nou care va ajunge în strada Petuniei, care urmează de asemenea să fie modernizată pentru a asigura conexiunea cu DN 1 în vestul localității Florești”, a declarat primarul Bogdan Pivariu. 


Întreaga zonă a strâmtorii Terra, cu lucrările de extindere și la strada Dumitru Tăuțan, va permite reconfigurarea spațiului pentru o mai bună fluidizare a traficului. 

„Iar pe de altă parte, strada Dumitru Mocan 2 va ajunge și în zona Dumitru Tăuțan, de unde se și deschide. Iar strada Dumitru Tăuțan are prevăzută o lărgire cu o bandă dedicată de autobuz, cu parcări pentru autovehiculele electrice, cu bandă de ieșire stânga-dreapta, și de intrare. 

Iar în aceeași zonă se lucrează la o soluție de semaforizare tocmai pentru a soluționa problema traficului existent pe drumul național mai ales la orele dimineții, și de a favoriza mijloacele de transport în comun pentru o deplasare eficientă”, a explicat, joi, primarul Floreștiului Bogdan Pivariu în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Potrivit reprezentanților administrației locale din Florești, termenul de execuție a lucrărilor la amplasamentul din zona Terra este de 11 luni. 

„Termenul este de 11 luni, dar sper să îl terminăm mult mai repede. Șantierul a început deja, iar lucrurile s-au mișcat mult mai repede decât erau prevăzute”, a adăugat primarul Pivariu. 

Deși lucrările au fost stopate temporar pe parcursul lunii trecute din cauza vremii, execuția a fost reluată într-un tims susținut, astfel încât șantierul urmează să cuprindă și cel de-al doilea lot al proiectului ce presupune intervenții pe partea de utilități. 

Încă din primăvara anului trecut, autoritățile din Florești anunțau inițierea procedurilor pentru lansarea licitației pentru soluționarea blocajului rutier din zona cartierului Terra. Administrația comunei urmărește realizarea unui alt drum, paralel cu Șesul de Sus, care se varsă în strada Petuniei, cu un nou acces spre drumul național, inclusiv spații petonale, pentru a facilita și mersul pe jos.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Strâmtoarea Terra” din Florești se extinde. Proiectul va fi gata în mai puțin de un an de zile

În ce zone vor fi lucrări în Florești în perioada următoare? Primar: „Celebra strâmtoare Terra este pe cale de dispariție”

Ultimele Stiri
abonare newsletter