Administrație

„Strâmtoarea Terra” din Florești se extinde. Proiectul va fi gata în mai puțin de un an de zile

Zona cartierului floreștean Terra a intrat în proces de modernizare. Autoritățile au anunțat deschiderea șantierului pentru extinderea așa-numitei „strâmtori” și realizarea unui nou drum cu acces direct în DN1.

„Strâmtoarea Terra” din comuna Florești se lărgește. Autoritățile au anunțat deschiderea șantierului/captură foto Bogdan Pivariu Facebook.com „Strâmtoarea Terra” din comuna Florești se lărgește. Autoritățile au anunțat deschiderea șantierului/captură foto Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


„Astăzi a fost dărâmat primul gard din zona de acces ce va fi modernizată, spre cartierul Terra.

 


Am demarat lucrările pentru lărgirea „Strâmtorii Terra”, încă un proiect foarte important pentru Florești”, a anunțat, luni, Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, pe pagina sa de Facebook. 

Lucrarea va avea mai multe etape, printre care extindere benzi, realizare trotuare, precum și realizarea unui nou drum cu acces direct in DN1, refacere canalizare și instalații electrice.


Durata totală a proiectului - 11 luni + posibile prelungiri cauzate de condițiile meteo. 

Zona cartierului Terra se modernizează + drum cu acces direct în DN1/captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Încă din primăvara anului trecut, autoritățile din Florești anunțau inițierea procedurilor pentru lansarea licitației pentru soluționarea blocajului rutier din zona cartierului Terra (numită de floreșteni și „Strămtoarea Terra). Astfel, administrația comunei urmărește realizarea unui alt drum, paralel cu Șesul de Sus, care se varsă în strada Petuniei, cu un nou acces spre drumul național, inclusiv spații petonale, pentru a facilita și mersul pe jos. 


La începutul acestui an, odată cu propunerea proiectului de buget al comunei Florești, autoritățile comunei anunțau alocarea a 23% din valoarea bugetului pentru lucrările de infrastructură, precum rezolvarea problemelor de la așa-numita Strâmtoare Terra din localitate. 

„Pe Eroilor traficul funcționează chiar bine, este și o stradă care arată frumos. Modernizarea a fost bine primită de către floreșteni. În acest moment, presiunea din sensul giratoriu, de la intersecția Eroilor cu DN1 a scăzut foarte mult, mai ales în orele de întoarcere. 


Iar la „strâmtoarea Terra” lucrările vor începe, deja am atribuit lotul 1, care înseamnă asfaltarea. 

Pentru lotul 2, adică lucrările la utilități, suntem pe punctul de a desemna câștigătorul. 

Dacă nu vor exista contestații, și aici vor începe lucrările destul de repede. Dacă nu, în funcție de contestații, vom aștepta puțin pentru lotul 2. 

Dar lucrările la lotul 1 vor începe deja de săptămâna viitoare, dacă timpul ne va permite, cu tot ceea ce înseamnă logistica pentru implementarea acestui proiect”, anunța la finalul săptămânii trecute primarul Bogdan Pivariu, în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio. 

Bugetul Floreștiului din acest an este de peste 154.000.000 de lei. 

CITEȘTE ȘI:

Bugetul comunei Florești pe 2023, cel mai mare din istorie. Valoarea se ridică la peste 150 mil. lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter