Actualitate

Emil Boc: „La Park&Ride putem începe lucrările, dacă nu sunt contestații”. Licitație atribuită pentru mega-parcarea de 860 de locuri de pe Traian Vuia

Licitația pentru lucrările de execuție la viitorul Park&Ride din zona Aeroportului Cluj a fost atribuită ofertantului câștigător. În lipsa contestațiilor, lucrările ar putea începe în acest an.

A fost atribuită licitația pentru realizarea Park and Ride-ului de lângă Aeroportul din Cluj/Foto: primariaclujnapoca.ro A fost atribuită licitația pentru realizarea Park and Ride-ului de lângă Aeroportul din Cluj/Foto: primariaclujnapoca.ro

 

 


Proiectul parcării de pe strada Traian Vuia s-ar putea concretiza în perioada următoare, prin deschiderea propriu-zisă a șantierului, în condițiile în care autorizația de construcție a fost emisă de autorități, iar partea de proiectare a fost de asemenea realizată. 

 


Trei oferte au fost depuse pentru realizarea acestui proiect. 

1. Ofertant unic: TCI Contractor General, Skyline Engineering, Antrepriza Montaj Instalatii, Orizont Electric.


2. Asociere: Axial Construct Invest SRL (Leader), Daroconstruct, CAR BOC, Parcrom Service SRL, New Generation Instal SRL, Reea Procons Serv SRL, Ascensor Advertising SRL, Skyline Engineering, Megamix Comimpex, Kazinst Grup SRL, Ducu Construcții.

3. Asociere: Concelex (Leader), Concelex Engineering SRL, Schindler Romania SRL, Skyline Engineering, SC Quad Still Paint SRL, Indeminarea Prodcom SRL.


CITEȘTE ȘI:
Viitorul Park&Ride de la Aeroport costă 12 milioane de euro. Trebuie să fie realizat în doi ani

Edilul Emil Boc a anunțat, vineri, desemnarea ofertei câștigătoare pentru realizarea mega-parcării din zona Aeroportului clujean în sistem park and ride.

„Astăzi am reușit să dăm căștigătorul licitației pentru Park and Ride de lângă Aeroportul din Cluj


Avem un câștigător: TCI Constructor General SA. 

Valoarea contractului este de 60 de milioane de lei. Termenul de realizare este de 12 luni”, a anunțat, vineri, edilul Emil Boc. 

„Putem începe lucrările”

Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

La începutul lui iunie 2023, Primăria a atribuit contractul pentru supervizarea lucrărilor la Park&Ride-ul de pe strada Traian Vuia, în valoare de 565.500 de lei, finanțat din bugetul public

În contextul încheierii etapelor preliminare de proiectare și obținere a autorizației de construire, Emil Boc a declarat că lucrările la Park and Ride pot începe cât de curând, dacă nu vor fi înregistrate și contestații.

„Va dispune de 80 de locuri de parcare și 18 locuri pentru autobuze. Vei putea să vii să lași mașina și să circuli cu transportul public prin oraș. Este un fel de mini autogară, având în vedere că va avea atâtea locuri pentru autobuze. 

Proiectarea este realizată, autorizația de construcție este emisă, iar dacă nu sunt contestații, putem începe lucrul. 

La Park and Ride vom începe lucrările”, a explicat edilul Emil Boc. 

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.

Număr de locuri – 863 + 8 peroane pentru autocare

Regim înălțime – parter + etaj.

Suprafață construită – 542,10 mp

Suprafață desfășurată totală – 1084,20 mp

Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local și din alte surse constituite conform legii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria plătește jumătate de milion de lei pentru supervizarea lucrărilor la viitorul park&ride de la Aeroport

abonare newsletter