Administrație

Ce se mai aude de modernizarea drumului județean care leagă Luna de Sus de Buru? Tișe: „Am cerut constructorilor să profite la maxim de vremea prielnică”

Lucrările de reabilitare și modernizare în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Modernizare și reabilitare drum județean DJ 107M Luna de Sus-Băișoara-Buru-limita județ Alba” avansează în ritm constant și susținut

Drumul județean 107M / Foto: Consiliul Județean Cluj Drumul județean 107M / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Modernizare și reabilitare drum județean DJ 107M Luna de Sus-Băișoara-Buru-limita județ Alba” avansează în ritm constant și susținut.

 


În această etapă lucrările vizează, cu precădere, tronsoanele situate pe raza comunelor Săvădisla și Băișoara, în lungime de peste 23 de km. Pe aceste sectoare s-a frezat stratul de asfalt existent, s-au executat casete în vederea consolidării sistemului rutier și a fost așternut deja primul strat de asfalt, pe o lungime de peste 6 kilometri.

„Am cerut constructorilor să profite la maxim de vremea prielnică și să mențină un ritm susținut. Drumul județean 107M este unul strategic, atât pentru localnici cât și pentru turiști, facilitând accesul atât spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor, cât și spre județul Alba”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.  


Astfel, au fost executate șanțuri pavate cu beton pe raza localităților Surduc și Lita, precum și accese la proprietăți în localitatea Surduc și Iara. Totodată, în această etapă se execută operațiuni ce vizează șapte poduri, dintre care patru noi. 

În același timp se continuă lucrările de execuție la dispozitivele de colectare, scurgere și evacuare a apelor pluviale în localitățile Surduc, Iara, Băișoara și Lita și se realizează lucrări la drumurile laterale.  


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Unde ajung banii din eternele asfaltări? Cine își bate joc de drumurile județene din Cluj?

Podul care traversează Valea Negrului din comuna Iara va fi modernizat. Restricții de circulație pe timpul lucrărilor

Un drum de munte cu probleme de ani buni va fi asfaltat. A fost lansată licitația

Ultimele Stiri
abonare newsletter