Administrație

Proiectul de park&ride lângă Aeroport merge mai departe! Trei oferte, depuse în cadrul licitației

Trei firme și asocieri de firme au depus oferte pentru construirea unei facilități de tip park&ride lângă Aeroportul Cluj, în cadrul celei de-a doua licitații.

Trei oferte, depuse în cadrul licitației pentru park&ride la Aeroport. FOTO: CJ Cluj Trei oferte, depuse în cadrul licitației pentru park&ride la Aeroport. FOTO: CJ Cluj

 

 


A doua licitație pentru găsirea unu constructor pentru viitorul park&ride de la Aeroport s-a dovedit de succes. Trei asocieri de firme au depus ofertepentru contractul estimat la aproape 63 de milioane de lei.

 


Au depus oferte următoarele:

1. Ofertant unic: TCI Contractor General, Skyline Engineering, Antrepriza Montaj Instalatii, Orizont Electric


2. Asociere: Axial Construct Invest SRL (Leader), Daroconstruct, CAR BOC, Parcrom Service SRL, New Generation Instal SRL, Reea Procons Serv SRL, Ascensor Advertising SRL, Skyline Engineering, Megamix Comimpex, Kazinst Grup SRL, Ducu Construcții

3. Asociere: Concelex (Leader), Concelex Engineering SRL, Schindler Romania SRL, Skyline Engineering, SC Quad Still Paint SRL, Indeminarea Prodcom SRL.


A doua licitație, cu succes

Primăria Cluj-Napoca a relansat, în februarie 2023, licitația pentru construcția park&ride-ului de la Aeroport, cu peste 800 de locuri de parcare. Licitația a fost anulată la finalul anului trecut, din cauza lipsei ofertelor. Contractul care era inițial de peste 50 de milioane de lei nu a trezit interesul constructorilor, așa că Primăria a fost nevoită să majoreze substanțial finanțarea în ianuarie 2023. Acum, valoarea estimată a contractului este de aproape 63 de milioane de lei. 

Proiectul prevede amenajarea unei parcări de tip park&ride în zona aeroportului, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale și stație de bike sharing. Șoferii care ajung la Cluj-Napoca din alte localități își vor putea lăsa mașina în parking și să își continue deplasarea în oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.


Ce prevede proiectul?

Din punct de vedere tehnic, se propun următoarele:

  •  Amenajarea accesului din drumul naţional - Accesul asigurat din strada Traian Vuia către platforma pentru staționare si către zona de autogară
  •  Amenajarea unei platforme pentru zona de parcare - Proiectul propune o platforma cu locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, o stație de bike sharing cu dotările și infrastructura aferentă. Într-o primă etapă se va realiza platforma pentru zona de parcare adiacentă străzii Traian Vuia, cu un număr de 365 locuri de parcare (dintre acestea, 37 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice şi hibride) şi 8 peroane de autobuze din cele 863 de locuri de parcare totale. În etapa a doua se vor realiza 490 de locuri de parcare pentru autovehicule. Pentru mijloacele de transport se vor organiza staţii echipate cu infrastructura şi dotările necesare desfășurării activităţilor specifice. Se vor amenaja spatii verzi perimetral și între locurile de parcare.
  •  Amenajarea unui terminal tip autogară: CORP C1 – clădire terminal si copertina clădire terminal - format din clădirea terminalului, de formă rectangulară cu dimensiunile de 21.30m x 27.80m si dintr-o copertină ce o acoperă, de forma poligonală, dimensiuni maxime 57.20 m lungime și 33.50 m lățime. Parterul clădirii nou propuse va asigura spații de așteptare, recepție/Info, cafenea, spații tehnice, grupuri sanitare pentru desfășurarea în condiții optime a activităților specifice unui terminal, iar etajul va adăposti o zonă de servicii publice. Acoperirea zonei de intrare/ieșire in terminal se va face printr-o copertina metalica cu rol de signaletică; CORP C2 – copertină autocare - ce acoperă zona de staționare autocare are o formă rectangulară, având ca dimensiuni 80.00 m lungime și 15.50 m lățime.
  • Piațetă publică - Platforma perimetrală corpului C1 se amenajează sub forma unei piațete publice. Suprafața amenajată este de 3396.70 m2, de formă rectangulară, cu dimensiunile de 92,20 m pe 43.20 m, în centru fiind amplasat corpul C1. Piațeta se compune din spatii plantate de forme organice și geometrice în suprafață de 121.00 m² și spații pavate cu texturi diferite destinate circulației pietonale în suprafață de 3275.70 m².

Amintim că, în paralel, are loc licitația pentru găsirea unui supervizor pentru realizarea lucrărilor. Primăria Cluj-Napoca a scos în martie la licitație un contract pentru supervizarea lucrărilor la viitorul park&ride de la Aeroport, în valoare de peste 600.000 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria a relansat licitația pentru construcția Park&Ride-ului din Cluj, cu peste 800 de locuri de parcare

Ultimele Stiri
abonare newsletter