Administrație

Lucrări la acoperișul Cluj Arena. Suporterii Universității nu vor mai ieși plouați de pe stadion!

Acoperișul Cluj Arena a cedat peste Tribunele I și II și are nevoie de reparații urgente. La fiecare ploaie abundentă, apa curge în tribune și pe spectatori.

coperișul Cluj Arena a cedat peste Tribunele I și II și are nevoie de reparații. Foto: monitorulcj.ro coperișul Cluj Arena a cedat peste Tribunele I și II și are nevoie de reparații. Foto: monitorulcj.ro

 

Consiliul Județean va plăti peste 50.000 de euro (240.090 lei fără TVA) pe lucrări de reparații la acoperișul stadionului Cluj Arena și pe servicii de curățare a jgheaburilor. 


Reprezentanții Consiliului Județean spun că lucrarea ce urmează a fi achiziționată „este necesară din cauza degradării în timp a învelitorii din policarbonat a acoperișului stadionului Cluj Arena”. 

„Infiltrațiile de apă și procesele de îngheț-dezgheț au produs degradarea învelitorii, fapt ce duce la infiltrații de apă la nivelul gradenelor stadionului. Serviciile de curățare a jgheaburilor ce urmează a fi achiziționate sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului pluvial de preluare a apelor meteorice de pe acoperiul stadionului și de a evita eventualele infiltrații de apă de pe acoperiș”, transmite forul județean.


CITEȘTE ȘI: 
Alți bani pentru un alt gazon! Cluj Arena nu este (încă) pregătită pentru meciurile din Campionatul European de fotbal U21!

Firma care se va ocupa de aceste lucrări trebuie să ofere o garanție de minimum 2 ani.

„În prezent, prin elementele de îmbinare din structura acoperișului peste tribunele 1 și 2, peluzele 1 și 2 (zona de îmbinare dintre două elemente succesive ale jgheaburilor pentru preluarea apelor pluviale), apele provenite din ploaie se infiltrează prin elementele învelitorii acoperișului, se preling pe elementele de structură ale acoperișului (profile metalice din grinzi). Deoarece acoperișul pentru Tribuna I și Tribuna II este deschis pe latura estică, respectiv pe latura vestică, o simplă reparație a elementelor de învelitoare și a elementelor de captare a apelor pluviale nu sunt suficiente (căderea apei în timpul ploii nu are o traiectorie perfect verticală), se consideră necesar a se realiza și impermeabilizarea rosturilor dintre două panouri consecutive de tablă. La nivelul gradenelor au fost observate infiltrații de apă de la nivelul acoperișului”, mai arată Consiliul Județean.


Zonele unde se vor efectua lucrări de reparații la acoperișul stadionului sunt:

Tribuna I
sector 2D rând R6 – la rând R10
sector 2E rând R4 – la rând R10
sector 2F rând R4 – la rând R8
sector VIP etaj 3 partea stângă și partea dreaptă zona de rând R1 la rând R3 și etaj 2 zona masa presei
zona de la rând R6 la rândul R10 pe toată Tribuna I
zona peste platformă coridor etaj 5

Peluza I
Sector 2W rând R6 – rând R7
Sector 2V rând R6 – rând R7
Sector 2T rând R6 la rând R7 la rândul R8

Tribuna II
Rând R6 la rând R12 pe toată Tribuna II
Sector 2R1

Peluza II
Sectoarele 2J, 2H2, 2H1 etc

Ce lucrări se vor executa

  • Înlocuirea șuruburilor deteriorate
  • Curățarea manuală a rosturilor de îmbinare dintre plăcire de policarbonat, desprăfuire, degresare rosturi de îmbinare
  • Aplicarea de etanșant acrilic de exterior pe plăcile de policarbonat (doar pe zonele deteriorate)
  • Desfacerea benzilor hidroizolante bituminoase existente deteriorate

Spațiile unde se vor efectua servicii de curățare a jgheaburilor sunt Tribuna I (300 ml jgheab), Tribuna II (300 ml jgheab), Peluza I (150 ml jgheab) și Peluza II (150 ml jgheab).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj, în FINALA Cupei României. Meci incendiar pe Cluj Arena

Gazonul de pe Cluj Arena ar putea fi schimbat în fiecare an. Alin Tișe: „Vom schimba gazonul la Cluj Arena de fiecare dată, în fiecare an dacă trebuie”

A început montarea gazonului pe Cluj Arena. Inaugurarea gazonului, în ziua meciului „U” Cluj- UTA Arad

abonare newsletter