Administrație

Cluj, capitala europeană a administrației publice în 2024. Boc: „Europa începe la Cluj-Napoca”

Primarul Emil Boc a anunțat că municipiul Cluj-Napoca va fi capitala europeană a administrației publice în anul 2024.

Emil Boc: Cluj-Napoca va fi apitala europeană a administrației publice în 2024 / Foto: Facebook - Emil Boc Emil Boc: Cluj-Napoca va fi apitala europeană a administrației publice în 2024 / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Conferința orașelor „Eurocities” va avea loc pentru prima dată într-un oraș din Europa de Est, adică în Cluj-Napoca, în anul 2024:

 


Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Administrației publice în 2024. Conferința anuală a orașelor Eurocities va avea loc în orașul nostru în 2024, pentru prima dată într-un oraș din Europa de Est.
Ieri (n.r. - 14 iunie 2023), în cadrul Brussels Urban Summit 2023 - eveniment internațional ce a reunit participanți din peste 120 de orașe - Cluj-Napoca a fost anunțat oficial ca oraș gazdă al Conferinței Anuale Eurocities din 2024. Orașul nostru a obținut organizarea în urma unei candidaturi selectate de un juriu internațional. Cu această ocazie, am lansat invitația tuturor participanților de a ni se alătura în 2024 la Cluj-Napoca, în cadrul conferinței cu tema: Green.Innovative.Resilient”, spune Emil Boc.

Edilul susține că rolul acestor evenimente internaționale este de a conecta reprezentanții orașelor și de a-i pune la masa discuțiilor pentru a găsi împreună soluții concrete la probleme urbane precum schimbările climatice, mobilitatea, moștenirea culturală și altele.


„Sub sloganul «Europa începe la Cluj-Napoca», invitația noastră către orașele Eurocities este de a colabora la nivel local, regional, național și european astfel încât comunitățile noastre să prospere, nu doar să supraviețuiască. Totodată, în cadrul conferinței am semnat convenția Eurocities «Cultură incluzivă și cu emisii reduse de carbon», prin care orașul nostru se angajează să aibă grijă de mediul înconjurător și în cadrul evenimentelor culturale. De asemenea, am prezentat modele de bune practici și politici publice din orașul nostru, care pot fi replicate și la nivel european pentru accelerarea reducerii de emisii de carbon, în cadrul panelului „Climate Neutral Cities Workshop»”, a transmis primarul Emil Boc.

Eurocities este o rețea Europeană din care Cluj-Napoca face parte, alături de peste 200 de orașe din 38 de țări. Scopul organizației este de a crea procese colaborative între orașele membre, oferind platforma necesară pentru ca reprezentanții locali să facă schimb de experiențe și bune practici.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj, oraș-pilot la nivelul UE privind neutralitatea climatică. Boc: „O viziune ca-n Amsterdam, Barcelona, Madrid, Roma”

Emil Boc, la conferința privind coeziunea UE. Zona metropolitană a Clujului, model de bune practici prezentat la Bruxelles

abonare newsletter