Administrație

În ce zone vor fi lucrări în Florești în perioada următoare? Primar: „Celebra strâmtoare Terra este pe cale de dispariție”

În mai multe zone din Florești se vor efectua lucrări de modernizare în perioada următoare. Primarul Bogdan Pivariu spune că „strâmtoarea Terra este pe cale de dispariție”.

„Strâmtoarea Terra” din comuna Florești se lărgește / Foto: captură foto Bogdan Pivariu Facebook „Strâmtoarea Terra” din comuna Florești se lărgește / Foto: captură foto Bogdan Pivariu Facebook

 

 


Potrivit primarului Bogdan Pivariu, în perioada următoare Primăria comunei Florești a pregătit o serie de lucrări străzi și trotuare: „Noi deja suntem pregătiți cu o serie de lucrări. Sperăm să ne lase și timpul. Ceea ce se poate face în această perioadă se face. Au început anumite lucrări de măsurători, de bordurare pentru noi trotuare, pentru evidențierea zonelor dintre trotuar și carosabil, deci lucrările care pot fi făcute în aceste condiții meteo”.

 


Edilul a enumerat câteva dintre proiectele care se efectuează în această primăvară. El a menționat că „strâmtoarea Terra este pe cale de dispariție”, la fel și „simbolul nepăsării” al Floreștiului, iar comuna va fi mai prietenoasă cu pietonii fiindcă se pune mai mult accent pe trotuare:

  • „S-au început lucrările la acces la Terra, deci celebra strâmtoare Terra este pe cale de dispariție. 
  • De asemenea, dispare și acel simbol al nepăsării: gardul de pe Dumitru Mocanu care era în mijlocul drumului.
  • Sunt lucrări de modernizare pe strada Teilor, unde am făcut și exproprieri pentru că anumite proprietăți erau în drum. Trebuia să eliberăm drumul pentru că este proprietate publică și să deservească așa cum trebuie comuna Florești. Avem o bucată din strada Teilor unde apare și trotuar, se sistematizează drumul de acces rutier.
  • Lucrăm și pe Dumitru Mocan 2, o altă arteră care va apărea și va merge până în strada Petuniei, unde va fi creată o nouă cale de acces în DN și din partea estică a satului Florești. La intrare, cum vii dinspre comuna Gilău în partea dreaptă, este un drum care în momentul acesta este un drum de piatră. Va fi modernizat și va permite un acces decent către toată acea zonă Șesul de Sus, Terra, Urușagului.
  • Suntem pe cale de a finaliza o altă licitație care aduce alte noi drumuri la modernizare, inclusiv în zona din spate de la BMW, pe Narciselor... sunt multe drumuri, căi de acces, care sunt tratate în direcția de a fi modernizate ținând cont inclusiv de accesul pietonal (trotuare) și sistematizarea căilor rutiere”, a spus Bogdan Pivariu la un post radio local.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vineri se circulă gratis cu autobuzul în Florești și Cluj-Napoca! Pivariu: „Sigur vor fi lăsate mai multe mașini acasă”

Floreștiul rămâne „vedeta imobiliară” de la începutul anului. Piața imobiliară din Cluj, în scădere

abonare newsletter