Administrație

Termen prelungit de depunere a ofertelor pentru centura metropolitană

Termenele limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru realizarea tronsoanelor 2 și 3 ale centurii metropolitane au fost prelungite cu încă 10 zile.

Termen prelungit de depunere a ofertelor pentru centura metropolitană. FOTO: Facebook/ Emil Boc Termen prelungit de depunere a ofertelor pentru centura metropolitană. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Tronsoanele 2 și 3 din cadrul centurii metropolitane aveau termen de depunere a ofertelor zilele de 5, respectiv 6 aprilie, fiind prelungite ulterior până în 18, respectiv 19 aprilie. 

 


O nouă prelungire a avut loc astăzi, potrivit viceprimarului Dan Tarcea, cu încă 10 zile, așadar până spre finalul lunii aprilie. Viceprimarul a explicat, pentru monitorulcj.ro, că decizia a venit ca urmare a cererilor mai multor firme interesate de licitație de extindere a datei limită pentru depunerea ofertelor. 

„Licitațiile nu sunt suspendate, doar s-a prelungit termenul de depunere cu 10 zile la solicitarea ofertanților și din acest motiv apare așa pe platforma SEAP. Curând va apărea noul termen de 28 aprilie pentru depunere. Așa este procedura la ANAP”, a precizat primarul Emil Boc, pentru monitorulcj.ro.


700 de mil. € pentru tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane

Licitația pentru loturile 2 și 3 ale centurii metropolitane au fost lasate la finalul lunii februarie. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preț.

Pentru tronsonul 2, valoarea contractului este estimată între 1.877.828.310  și 2.136.297.421 lei.


Pentru tronsonul 3, valoarea estimată este între 1.191.786.431 si 1.352.781.767 lei.

Construirea celor două loturi este finanțată din fonduri ale Uniunii Europene nerambursabile, prin Programul operațional Transport (POT) 2021-2027, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.


Șase oferte pentru primul tronson al centurii 

Șase asocieri din România și Austria au depus oferte pentru modernizarea DN 1 Florești – Cluj-Napoca, proiect ce reprezintă prima etapă a Centurii Metropolitane a Clujului. La termenul limită, au fost înregistrate cinci oferte din România și una din Austria:

1. PORR Construct (Austria)

2. Asocierea Precon Transilvania (Lider) – Citadina – Civil Engineering Macedonia (Macedonia)

3. Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL (Leader) și ROSTDORSTROY (Ucraina)

4. Asociere: CON-A OPERATIONS (Leader), DIMEX-2000 COMPANY,OPR ASFALT,DRUM DESIGN,INGINERIE DRUMURI SI PODURI S.R.L.

5. Asociere: VIAROM CONSTRUCT (Leader), Electrogrup,

6. Asociere: IBB-HIB ROMANIA (Leader),IBB Haus – und Industriebau GmbH.

2030, termenul de finalizare a lucrării

Centura metropolitană va aduce șase benzi pe DN 1 între Florești și Cluj-Napoca, inclusiv o bandă dedicată pentru SMURD și pompieri. Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35″, va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). 

Proiectul centurii ocolitoare a Clujului presupune o finanțare de aproape 1 miliard de euro, potrivit reprezentanților Primăriei. 

În prima etapă de realizare a proiectului este prevăzută legătura Centurii Metropolitane Cluj-Napoca cu viitorul Spital Regional de Urgență pentru ca în etapa II să fie realizată și conexiunea cu Autostrada Transilvania.

Implementarea proiectului va fi etapizată, în funcție de resursele bugetare. Din cauza surselor de finanțare (proiectul centurii metropolitane nu este inlcus în PNRR, urmând a fi finanțat prin Programul operațional de transport), termenul final pentru realizarea acesteia nu mai este anul 2026, ci 2030. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 de kilometri și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doar prima etapă a centurii metropolitane, scoasă la licitație. Boc: „Nu-i numai Clujul în țara asta. Atât s-a putut”

Maraton pentru devierea traseului centurii metropolitane: „Dorim ca centura să ocolească ambientul natural unic din Pădurea Făget”

abonare newsletter