Administrație

Autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj, eliberată după sărbători. Pivariu: „Va urma și licitația pentru lucrări”

Proiectul Spitalului Regional din Cluj ar putea obține autorizația de construire din partea Primăriei Florești după sărbătorile de Paști. Apoi va urma licitația de execuție a lucrărilor.

Autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, eliberată după Sărbătorile Pascale/Foto: spitalregionalcluj.ro Autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, eliberată după Sărbătorile Pascale/Foto: spitalregionalcluj.ro

 

 


La finalul lunii trecute, tema proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj a intrat în dezbaterea comisiilor din Primăria Florești. Etapa de proiectare a viitorului spital urmează să fie încheiată în mai 2023.

 


Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, a declarat, joi, că proiectul urmează să primească autorizația de construire în perioada imediat următoare, iar ulterior acestei etape se vor desfășura procedurile de licitație. 

„Zilele trecute am avut discuții cu reprezentanți ai proiectantului și cu reprezentanți ai ministerului Sănătății pentru a grăbi lucrurile și a pune pe toată lumea de acord cum trebuie să arate proiectul pentru a putea fi avizat. 


Chiar în dimineața aceasta am vorbit cu cei de la ministerul Sănătății, care spuneau că, din punctul lor de vedere, acest proiect trebuie trimis la verificat, și probabil după sărbători va ajunge documentația fizic la noi, pentru a putea emite autorizația de construire. 

De acolo, proiectul va parcurge traseul normal. 


Licitația pentru amenajări, iar apoi licitația propriu-zisă pentru execuția Spitalului Regional de Urgență care va fi edificat în comuna Florești”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, la un post local de radio. 

Licitația de execuție a lucrărilor va fi realizată de ministerul Sănătății.


La mijlocul lunii martie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunța că proiectarea Spitalului Regional Cluj urmează să fie finalizată în primăvara (aprilie-mai 2023) acestui an.

Astfel, licitația pentru prima fază a lucrărilor va fi lansată cel mai probabil în perioada aprilie-mai, iar licitația pentru a doua etapă, cel târziu în luna august 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se pregătește șantierul viitorului Spital Regional de Urgență din Cluj

Proiectarea Spitalului Regional Cluj, finalizată în primăvara acestui an. Rafila: „Ne dorim să avem cât mai rapid, până la finalul anului 2027, cele trei spitale funcționale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter