Administrație

Se introduce canalizarea de tip vacuumatic în Negreni. Tișe: „Soluții tehnice care contribuie la reducerea costurilor”

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea introducerii rețelei de canalizare menajeră, în sistem vacuumatic, în comuna Negreni.

Lucrări de canalizare / Foto sugestivă: Consiliul Județean Cluj Lucrări de canalizare / Foto sugestivă: Consiliul Județean Cluj

 

 


Viitorul sistem de evacuare a apelor uzate va avea o lungime totală de peste 28 km, cu cca. 11 km de conducte de refulare. De-a lungul rețelei vor fi amplasate o stație de epurare de 800 de mc și două stații de vacuum de 75 de mc fiecare.

 


„Ne bucurăm când primarii caută soluții, mai ales dintre cele moderne, la problemele comunităților. Susținem cu toată convingerea aceste proiecte care contribuie la creșterea calității vieții în mediul rural. Totodată, salutăm alegerea acestor soluții tehnice care contribuie la reducerea costurilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj / Foto: Facebook - Alin Tișe

Spre deosebire de rețeaua de canalizare clasică, gravitațională, tehnologia aleasă de experți pentru comuna Negreni este cea vacuumatică. În esență, sistemul de canalizare prin vacuum se pretează zonelor de șes, unde pantele sunt mici și pânza freatică este la un nivel ridicat. 


Astfel, datorită morfologiei terenului din zona vizată, dar și a costurilor de operare și execuție mai reduse, viitorul sistem proiectat va asigura transportul apei uzate la stația de epurare cu ajutorul stațiilor de vacuum ce generează presiune negativă.

Investiția este gestionată de Primăria comunei Negreni urmând ca, după finalizarea sistemului, acesta să intre în administrarea și operarea Companiei de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se introduce canalizarea în localitățile clujene Bobâlna, Maia și Răzbuneni. Va deservi 1.500 de locuitori

Rețelele de apă și canalizare de pe 100 de străzi din Cluj-Napoca, înlocuite. Investiție de 25 de milioane de euro. VEZI lista

Ultimele Stiri
abonare newsletter