Administrație

Potențialul turistic al Cheilor Turzii va fi valorificat la maxim: terase, zonă de parcări și spații de camping. Tișe: „Încurajăm creșterea procentului de turiști”

Cheile Turzii se vor schimba radical. Zona va avea terase, locuri de parcare, spații de camping și multe facilități care îi vor valorifica potențialul turistic.

Reamenajarea Cheilor Turzii / Foto: Alin Tișe - Facebook Reamenajarea Cheilor Turzii / Foto: Alin Tișe - Facebook

 

 


Situația zonei protejate Cheile Turzii a fost analizată și reglementată pentru prima dată joi, 23 martie 2023, în Comisia de Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Cluj a CJ Cluj.

Proiect de valorificare a Cheilor Turzii / Foto: Alin Tișe - Facebook

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, alături de specialiștii din comisie, a reglementat și propus următoarele:


  •  zona de servicii- comerț și alimentație publică- deservire turistică, administrativă, educativă; 
  •  zona de camping, glamping și agrement; 
  •  zona de parcări (150 pe zona de acces dinspre satul Cheia); 
  •  zona de sport, tabere copii;
  •  direcții de amenajare și dezvoltare viitoare.
Așa va arăta zona Cheile Turzii / Foto: Alin Tișe - Facebook

Astfel, zona Cheile Turzii va avea terase, spații de camping, parcări și multe altele, pentru a valorifica potențialul turistic:

„Încurajez diversificarea spectrului de vizitatori! Dorim atragerea celor care vin în scop educativ, organizarea de excursii, tabere ecologice, dar și turismul stiințific, arheologic, speologic. De asemenea activitățile comerciale se vor concentra într-un ansamblu unitar ce oferă posibilitatea desfăsurării acestora cu terase în partea superioară și locuri de parcare în imediata apropiere. Încurajăm creșterea procentului de turiști care vin pentru a vizita rezervația, drumețiile și cicloturismul pentru care propunem amenajarea corespunzătoare a traseului și asigurarea continuității acestuia. Obiectivele principale ale proiectului aprobat astăzi sunt protejarea cadrului natural și valorificarea potențialului turistic. Le mulțumesc colegilor din Consiliul Judetean Cluj pentru munca depusă”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj / Foto: Facebook - Alin Tișe
Așa arată acum Cheile Turzii / Foto: Alin Tișe - Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spital sau arhivă în halele Clujana. Și reluarea producției de pantofi rămâne „în cărți”. Tișe: „Nu vor pune mâna pe ea băieții deștepți”

INEDIT! O bibliotecă mobilă sub formă de iglu va fi amplasată în Cheile Turzii. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter