Artă & Cultură

INEDIT! O bibliotecă mobilă sub formă de iglu va fi amplasată în Cheile Turzii. FOTO

O biblioteca mobilă va fi amplasată în Cheile Turzii în data de 25 iunie și va rămâne până la finalul lunii octombrie.

O biblioteca mobilă va fi amplasată în Cheile Turzii în data de 25 iunie și va rămâne până la finalul lunii octombrie. FOTO: Nomad Library O biblioteca mobilă va fi amplasată în Cheile Turzii în data de 25 iunie și va rămâne până la finalul lunii octombrie. FOTO: Nomad Library

 

 


Biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library, intitulată Igloo Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului va fi amplasată în Cheile Turzii în data de 25 iunie și va rămâne până la finalul lunii octombrie.

 


 

Inițiativa aparține membriilor Asociației Exploratorilor Pușcații, iar de Ziua copilului au fost inaugurate primele două biblioteci mobile, în fața Colegiului Economic Arad. Acestea au fost amplasate pentru prezentare și promovare a proiectului, dar și a strângerilor de fonduri și donații de cărți necesare derulării conceptului, arată reprezentanții asociației.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

În total, proiectul cuprinde zece igloo-uri care vor găzdui în jur de 4.000-5.000 de cărți, amplasate în diferite locații turistice din România și deschise publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor de a-și petrece timpul liber prin citirea unei cărți.

,,Întrucât fiecare amanajare de Igloo necesită o deplasare de 2 zile în natură, ne propunem și organizarea de drumeții în zonele montane și obiectivelor turistice din apropiere, ghidându-i pe adolescenți către un stil de viată mai sănătos prin mișcare și sport în natură’’ transmite Sebastian Martian Sbîrcea, președinte al Asociației Exploratorilor Pușcații.


,,Prin acest proiect încercăm să oferim un schimb de experiență adolescenților, din care pot învăța despre munca în echipă, comunicare și relaționare. Unele dintre acestea sunt aspecte importante în dezvoltarea identității lor, prin exprimarea ideilor și sentimentelor, stimei de sine, dar și încrederii în forțe proprii. Adolescenții și tinerii vor fi rulați pe toată durata proiectului în grupuri de maxim 10 persoane pentru fiecare deplasare, creându-le un sistem educațional prin autogospodărire’’, arată Valentin Radu, membru activ Asociația Exploratorilor Pușcații.

Obiectivele din Cheile Turzii sunt numeroase, iar tinerii implicați în amplasarea igloo-ului de lângă baza Salvamont Cluj vor beneficia de o drumeție în arealul Cheilor Turzii, vizită ghidată la Salina Turda și la stufărișul de la Sic.

CITEȘTE ȘI:

Inițiativă inedită la Cheile Turzii! Biblioteci mobile de tip igloo, amplasate în mijlocul naturii

Ultimele Stiri
abonare newsletter