Administrație

Lucrările de modernizare la Lotul 1 din Drumul Bistriței au fost reluate. Termenul maxim de finalizare este toamna acestui an

Lucrările la Lotul 1 din Drumul Bistriței au fost reluate. Acestea vizează două sectoare în lungime de 25 de kilometri.

Lucrările la Lotul 1 din Drumul Bistriței au fost reluate/ Foto: Consiliul Judetean Cluj - Facebook Lucrările la Lotul 1 din Drumul Bistriței au fost reluate/ Foto: Consiliul Judetean Cluj - Facebook

 

 


Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor județene 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Pălatca – Vaida Cămăraş – DN 16 și 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, parte a Drumului Bistriței – Lot 1.

 


Acestea vizează două tronsoane în lungime cumulată de 24,858 kilometri și vor consta într-o serie de operațiuni complexe, de mare amploare, care se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi - binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră, etc. De asemenea, este prevăzută reabilitarea a trei poduri, precum și a podețelor, dar și realizarea de stații pentru transportul în comun, pe toată lungimea traseului.

„După finalizarea noii licitații, ce a trebuit organizată din cauza rezilierii contractului cu vechiul constructor, am reluat efectiv activitatea și pe acest șantier. Sunt vizate două drumuri deosebit de importante pentru această zonă a județului, atât din perspectiva oportunităților economico-sociale, cât și pentru legătura directă pe care o asigură cu județul Bistrița-Năsăud”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Valoarea lucrărilor este de 61.757.223,82 lei, fără TVA, din care 98% este asigurată din fonduri europene și 2% din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Termenul maxim de finalizare este luna octombrie a acestui an.


Reamintim că lucrările de modernizare pe acest drum județean au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA din cauza nerespectării de către aceasta a clauzelor contractuale asumate, fiind necesară, astfel, organizarea unei noi licitații. Lucrările reluate acum sunt parte a proiectului „Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea DJ 172 A limită cu județul Bistrița Năsăud – Țaga (DJ 109 C) (km 33+000 – km 39+452) și DJ 161G Sucutard – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16 (km 0+000 – km 18+406) – LOT 1".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au fost reluate lucrările de modernizare pe lotul 2 al Drumului Bistriței. Acestea vor fi gata peste un an

Licitație lansată pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe lotul I din Drumul Bistriței

Ultimele Stiri
abonare newsletter