Administrație

25 milioane de euro pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca

100 de străzi din municipiul Cluj-Napoca vor avea sistemul de apă și canalizare modernizat. Lucrările vor începe de săptămâna viitoare.

Încep lucrările de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Cluj-Napoca/ Foto: Consiliul Judetean Cluj - Facebook

 

 


Luni, 6 martie 2023, Compania de Apă „Someș” a predat constructorului amplasamentul celor 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca pe care vor începe lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare.

 


„Începând chiar de săptămâna viitoare constructorul va începe execuția lucrărilor. Prima stradă pe care se va intra este Dragalina, situată în zona centrală al municipiului și unde Primăria Cluj-Napoca are în plină derulare un proiect de modernizare și sistematizare a infrastructurii rutiere și pietonale. 

Tocmai pentru a reduce la minim disconfortul creat cetățenilor și participanților la trafic, vom încerca să prioritizăm străzile aflate deja în șantier. În plus, o mare parte a lucrărilor de reabilitare se vor realiza non invaziv, prin tehnologii noi, fără săpături și devieri de trafic”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


În valoare totală de peste 124.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Cu o durată de execuție de maxim 15 luni, contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate (PEID). Lucrările se vor derula pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi.


În același timp, antreprenorul lucrărilor va reabilita și înlocui cca. 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Investiții de peste 16 milioane de euro pentru apă și canalizare în județul Cluj în ultimii 10 ani

Investiții de aproape 65 milioane de euro în infrastructura de apă și canalizare a județului Cluj, în anul 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter