Administrație

Lucrările la Podul Răsăritului vor fi finalizate în această primăvară, înainte de termen

Primarul Emil Boc a anunțat că lucrările la Podul Răsăritului vor fi gata în această primăvară. Termenul de finalizare era sfârșitul lunii iunie.

Lucrările la Podul Răsăritului. Fotografie realizată în octombrie 2022 / Foto: monitorulcj.ro Lucrările la Podul Răsăritului. Fotografie realizată în octombrie 2022 / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Deși termenul de finalizarea a lucrărilor la Podul Răsăritului este sfârșitul lunii iunie, primarul Emil Boc anunță că acestea vor fi gata în această primăvară:

 


„Se termină în primăvara această. Până la vară când e termenul contractual, 30 iunie dacă nu greșesc, lucrurile vor fi în regulă, astfel încât să mai avem o punte de legătură, de mobilitate, într-o zonă foarte importantă a orașului. Deci lucrările sunt în graficul stabilit de contract și nu sunt întârzieri”, a spus primarul la un post radio.

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 metri, o lățime de 26 metri, două piste de biciclete și două trotuare. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto, precum și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă. 


Legătura pe malul stâng al râului Someș se va face cu strada Oașului, iar pe malul drept cu strada Răsăritului. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noul pod, fiind totodată realizat un sistem de iluminat public arhitectural.

Odată cu realizarea podului, un nou bulevard care traversează orașul pe axa Est-Vest, de la IRA până la Gară, va fi amenajat în proximitatea căii ferate. Culoarul de pe Câmpul Pâinii va descongestiona traficul din zonă. Valoarea totală a contractului este de 32,8 milioane de lei.


Podul Răsăritului este realizat de o asociere de firme a cărei lider este Freyrom SA, o societate care execută lucrări speciale de construcții înființată în 1996. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doar prima etapă a centurii metropolitane, scoasă la licitație. Boc: „Nu-i numai Clujul în țara asta. Atât s-a putut”

Se reașază pavajul pe esplanada Teatrului Național Cluj-Napoca. Clujenii au reclamat calitatea slabă a lucrărilor - FOTO

abonare newsletter