Administrație

Se reașază pavajul pe esplanada Teatrului Național Cluj-Napoca. Clujenii au reclamat calitatea slabă a lucrărilor - FOTO

Se lucrează la reașezarea plăcilor de pavaj pe esplanada din fața Teatrului Național. Finalizate cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, lucrările au fost criticate de clujeni.

Lucrări de pavare, reluate la Teatru. FOTO: Captură ecran Facebook/ Clujul Civic Lucrări de pavare, reluate la Teatru. FOTO: Captură ecran Facebook/ Clujul Civic

 

 


S-au reluat lucrările la esplanda din fața Teatrului Național, finalizate oficial în pragul zilei de 1 Decembrie, când aici au avut loc manifestările de Ziua Națională a României. Calitatea lucrărilor din acest spațiu a devenit la scurt timp după inaugurare un subiect dezbătut public, iar mai mulți clujeni au sesizat că plăcile de pavaj au fost așezate prost, în grabă și cu spații mari între ele. 

 


Recent însă, pe scările din fața teatrului și pe cele două alei a început reașezarea plăcilor de pavaj, potrivit unei postări de pe grupul Clujul Civic. 

Lucrări de pavare, reluate la Teatru. FOTO: Captură ecran Facebook/ Clujul Civic

Este vorba, cel mai probabil, de lucrări de remediere cerute de municipalitate în cadrul contractului de modernizare și revitalizare a Parcului Ștefan cel Mare. Monitorul de Cluj a solicitat Primăriei Cluj-Napoca informații suplimentare despre lucrări. Revenim cu detalii când acestea vor fi disponibile.


Lucrările, încheiate oficial de 1 Decembrie

Lucrările la platoul din fața Teatrului Național Cluj-Napoca au fost finalizate, oficial, de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie 2022. Aici au avut loc ceremonia, parada militară, focul de artificii și spectacolul cu drone de Ziua Națională a României.

„În fiecare an, de 1 Decembrie, Piața „Avram Iancu» a municipiului devine unul dintre punctele centrale ale manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României. În acest context, zona din fața Teatrului Național cuprinsă în proiectul de amenajare a Parcului «Ștefan cel Mare» a fost prioritizată, astfel încât lucrările respective să fie finalizate până la data de 1 decembrie. Actualmente, partea de pavaj este finalizată, a fost montat gazon rulat, au fost plantați arbuști cu balot; au mai rămas mici porțiuni de amenajat în partea dinspre Tribunal, urmând a fi îndepărtată organizarea de șantier zilele următoare. Lucrările la parcul din spatele Teatrului continuă, depind de condițiile meteo, fiind programate pentru finalizare la încheierea acestui an. După 31 decembrie începe procesul de recepție pentru lucrările din acest proiect”, anunța primarul Emil Boc, în 29 noiembrie.


Lucrările la Parcul „Ștefan cel Mare” se află în continuare în desfășurare. Proiectul cuprinde:

 • plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene;
 • sistem de irigații automatizat;
 • modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și instalarea de mobilier urban modern (bănci, cuburi, coșuri de gunoi ș.a.);
 • realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate;
 • loc de joacă pentru copii;
 • construcția de fântâni arteziene;
 • rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
 • stație pentru încărcarea mașinilor electrice;
 • amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare;
 • punct gospodăresc îngropat;
 • toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități.

Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Parcul Ștefan cel Mare s-a deschis, dar lucrările continuă. Va fi amenajată o scenă în aer liber și iluminat arhitectural

Ultimele Stiri
abonare newsletter