Administrație

Noi uniforme de serviciu pentru Poliția Locală din Cluj, de jumătate de milion de euro

Agenții Poliției Locale din Cluj-Napoca vor beneficia de noi uniforme de serviciu. Valoarea contractului pentru achiziția și furnizarea acestui pachet de echipamente depășește 500.000 de euro.

Noi echipamente de serviciu pentru agenții Poliției Locale din Cluj-Napoca/captură foto: Poliția Locală Cluj-Napoca Facebook.com Noi echipamente de serviciu pentru agenții Poliției Locale din Cluj-Napoca/captură foto: Poliția Locală Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Administrația locală a lansat recent licitația pentru furnizarea de noi echipamente dedicate agenților Direcției Generale a Poliției Locale, structură aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. 

Obiectul achiziției:


Uniforme de serviciu pentru Politia Locală Cluj-Napoca

Tipul contractului:


Furnizare /Cumpărare

Valoarea estimată: 2.668.849,3 Lei/circa 540.000 Euro


Durata contractului: 2 ani. 

Tip finanțare: Fonduri Bugetare. 


La sfârșitul lui 2021, dintr-un total de 318 posturi destinate agenților Poliției Locale erau încadrate un număr de 284 de persoane, cu un deficit de 34 de polițiști locali. 

„Pentru efectuarea unui serviciu prompt și de calitate la sesizările cetățenilor este necesară o dotare corespunzătoare acestor cerințe”, se arată în Raportul de activitate al Direcției Poliției Locale Cluj-Napoca pentru anul 2021. 

Poliția locală a beneficiat permanent de sprijinul Primăriei pentru achiziționarea de tehnică și echipamente necesare intervenției, se mai arată în raportul citat. 

Spre exemplu, în urmă cu doi ani polițiștii locali au fost dotați cu echipamente și accesorii pentru intervenție. 

În dotarea Poliției locale figurează 30 de autospeciale de intervenție, din care 5 autospeciale electrice 100% (marca Renault Zoe), 6 segway-uri, 2 biciclete electrice, 1 motoscuter, telefoane mobile, aparate de fotografiat, stații de emisie-recepție, bastoane, cătușe, lanterne, binocluri și alte echipamente necesare intervenției. 

Raportul de activitate al Poliției Locale pentru anul 2022 urmează să fie prezentat Consiliului Local în perioada următoare. 

Licitația pentru achiziția noilor uniforme pentru Poliția Locală este deschisă până spre finalul lunii martie 2023. 

CITEȘTE ȘI:

Un clujean a scăpat de amenda de la poliția locală pentru parcare neregulamentară. Motivul, polițistul nu a făcut poze clare

Amenzile de la Poliția Locală, plătite online cu codul QR. Emil Boc: „Un nou pas pentru digitalizare” VIDEO

Cât de eficientă e Poliția Locală? Consilier local: „Avem o problemă cu încasarea. Amenzile sunt inutile”/Boc: „Cluj e printre cele mai sigure orașe din UE”

Ultimele Stiri
abonare newsletter