Administrație

Simbolul „nepăsării” din Florești, doborât la pământ. A fost dărâmat gardul din mijlocul străzii Dumitru Mocanu

Gardul apărut în mijlocul străzii Dumitru Mocanu în urmă cu mulți ani, un simbol al „nepăsării” din Florești, a fost desființat.

A fost dărâmat gardul din mijlocul străzii Dumitru Mocanu. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu A fost dărâmat gardul din mijlocul străzii Dumitru Mocanu. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Primarul Bogdan Pivariu a anunțat marți dimineață că gardul care ocupa jumătate din strada Dumitru Mocanu din cartierul Terra a fost desființat. 

„Simbolul «nepăsarii» din Florești dispare! Astăzi am dărâmat gardul care era în mijlocul străzii Dumitru Mocanu. 


Acest gard a apărut în mijlocul drumului acum mulți ani și părea a fi definiția Floreștiului.

Aceasta este o altă lucrare prin care dăm o nouă direcție Floreștiului și ne străduim să ne atingem obiectivul de a aduce infrastructura din Florești în rând cu statutul de localitate europeană”, a transmis primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.


„Strâmtoarea Terra” din Florești se extinde

Zona cartierului floreștean Terra a intrat în modernizare. Autoritățile au anunțat deschiderea șantierului pentru extinderea așa-numitei „strâmtori” și realizarea unui nou drum cu acces direct în DN1.

„Astăzi a fost dărâmat primul gard din zona de acces ce va fi modernizată, spre cartierul Terra. Am demarat lucrările pentru lărgirea „Strâmtorii Terra”, încă un proiect foarte important pentru Florești”, a anunțat, luni, Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, pe pagina sa de Facebook. 


Zona cartierului Terra se modernizează + drum cu acces direct în DN1/captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Lucrarea va avea mai multe etape, printre care extindere benzi, realizare trotuare, precum și realizarea unui nou drum cu acces direct in DN1, refacere canalizare și instalații electrice. Durata totală a proiectului - 11 luni + posibile prelungiri cauzate de condițiile meteo. 

Încă din primăvara anului trecut, autoritățile din Florești anunțau inițierea procedurilor pentru lansarea licitației pentru soluționarea blocajului rutier din zona cartierului Terra (numită de floreșteni și „Strămtoarea Terra). Astfel, administrația comunei urmărește realizarea unui alt drum, paralel cu Șesul de Sus, care se varsă în strada Petuniei, cu un nou acces spre drumul național, inclusiv spații petonale, pentru a facilita și mersul pe jos. 


„Pe strada Dumitru Mocan avem o proprietate care are gardul în drum. Acesta se va demola. În plus, deschidem un drum nou, Dumitru Mocanu 2, care să ajungă pe strada Petuniei până în Drumul Național.  Se lărgesc parte din drumuri, se sistematizează circulația, apar sensuri unice și se creează un drum nou. Se va începe cu lărgirea de la «Strâmtoarea Terra». Inclusiv Dumitru Tăuțan va avea o ieșire mult mai largă în Drumul Național”, explica anul trecut primarul Bogdan Pivariu proiectul, în cadrul unei emisiuni locale.

CITEȘTE ȘI:

„Strâmtoarea Terra” din Florești se extinde. Proiectul va fi gata în mai puțin de un an de zile

abonare newsletter