Administrație

Zăpadă și polei pe drumurile din Cluj după prima ninsoare adevărată căzută în această iarnă

În cursul dimineţii zilei de vineri, 27 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

sursă foto Consiliul Județean Cluj sursă foto Consiliul Județean Cluj

 

Potrivit autorităților, peste 290 de tone de material antiderapant au fost folosite în intervențiile pe drumurile județene.


De asemenea, căderile de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore și temperaturile sub zero grade Celsius au afectat, cu preponderență, zona de munte a județului, astfel că acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului au vizat, în special, drumurile județene situate pe raza acesteia.

„În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 26 ianuarie, s-a acţionat pe 10 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a nouă utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 10 drumuri judeţene, cu opt utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 


CITEȘTE ȘI: Val de ironii între șoferi după prima zăpadă căzută în Cluj. „Dacă și asta este zăpadă…lasă mașina acasă, dacă te depășește șofatul”

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe șapte drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 91 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă de vineri, „în continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necessitate”.

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! Drumurile județene din Cluj, deszăpezite, dar afectate de polei. Iarna și-a intrat în drepturi

14,2 milioane de euro plătește Clujul pentru întreținerea drumurilor județene și deszăpezire

De ce am plăti mai mult doar gunoiul? Măturatul străzilor şi deszăpezirea, mai scumpe şi ele!

Ultimele Stiri
abonare newsletter