Actualitate

Atenție, șoferi! Drumurile județene din Cluj, deszăpezite, dar afectate de polei. Iarna și-a intrat în drepturi

Iarna a pus stăpânire pe județul Cluj la începutul lui decembrie. Drumurile județene din Cluj au fost deszăpezite, însă multe sunt încă afectate de polei și ar putea îngreuna circulația rutieră.

Mai multe drumuri județene și sectoare de drum din județul Cluj au fost deszăpezite / Foto: Consiliul Județean Cluj Mai multe drumuri județene și sectoare de drum din județul Cluj au fost deszăpezite / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise. Pentru prima dată în această iarnă s-a intervenit pe drumurile județene din zona Dej pentru curățarea lor de zăpadă.

 


Consiliul Judeţean (CJ) Cluj informează șoferii că în cursul dimineţii zilei de marți, 6 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier.

Totuși, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate mai ales în timpul nopții există posibilitatea ca circulaţia să fie afectată de fenomenul de polei.


S-a intervenit cu material antiderapant sau/și sare pe următoarele drumuri din județul Cluj:

  • În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 5 decembrie, autoritățile au acţionat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a trei utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje. 
  •  Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri judeţene, cu patru utilaje.
  •  Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu două utilaje.
  •  Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri judeţene, cu șapte utilaje. În cursul nopții și al acestei dimineți nu a fost necesară intervenția în ceea ce privește activitatea pe timp de iarnă.
  •  Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant. 

„În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, potrivit CJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Iarna își intră în drepturi la începutul lunii decembrie! Cum va fi vremea în Cluj în următoarele două săptămâni

Unde te poți bucura de zăpadă în acest weekend? Zonele din Cluj în care a nins abundent. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter