Administrație

Floreștenii care aruncă ilegal gunoiul, amendați sau obligați la muncă în folosul comunității. Pivariu: „Poliția face controale periodice”

Problema gunoaielor pe malurile Someșului s-a mai „estompat”, spune primarul Floreștiului, însă nu au dispărut complet. Poliția face controale periodice, iar cetățenii vinovați sunt pedepsiți.

Deșeuri pe Someș / Facebook - Someșul nostru Deșeuri pe Someș / Facebook - Someșul nostru

 

 


Pe malurile Someșului în Florești au existat probleme grave privind depozitarea ilegală de gunoaie, însă primarul comunei spune că acestea s-au „estompat foarte mult” datorită controalelor făcute de Poliție.

 


Cu toate acestea, primarul Bogdan Pivariu susține că problema nu a fost oprită și că va cere Poliției să facă mai multe controale în zonă decât de obicei, fiindcă „urmează să vină din amonte” mai multe gunoaie.

„S-au estompat foarte mult problemele pe malurile Someșului pe care le-am avut noi. Ele nu se opresc pentru că ați văzut, am văzut și eu, cum din amonte au venit multe, multe PET-uri, deșeuri... o bună parte dintre ele au fost luate în amonte, altele au ajuns și la noi. Suntem în permanență, să zicem, «în alertă» în acea zonă a Someșului pentru că încet, încet trebuie să redăm cetățenilor Someșul, să întoarcem Floreștiul cu fața către Someș și să curățăm acea zonă. Avem inclusiv cartagrafia celor care locuiesc pe malul Someșului, se fac controale periodice, chiar o să cer Poliției Locale să fie intensificate în acest moment pentru că urmează să vină din amonte ceea ce am putut vedea în baraj și pe râu”, a spus Pivariu.


Floreștenii care aruncă gunoiul ilegal, pedepsiți

Floreștenii care nu respectă legea și aruncă gunoaie ilegal vor fi amendați, avertizează Bogdan Pivariu. Mai multe persoane au fost deja amendate, iar cei care nu au plătit amenzile au ajuns în instanță.

Câțiva floreșteni sunt obligați acum să presteze muncă în folosul comunității:


„Sigur, trebuie să fim pregătiți să le colectăm pe cele care ajung pe raza UAT-ului nostru și dacă sunt cetățeni care comit acțiuni antisociale, aceștia vor fi identificați și fără niciun fel de milă li se vor aplica amenzi. Vreau să vă spun că în urma amenzilor aplicate și necolectate am mers în instanță cu persoane care nu au plătit amenzile și am ajuns să obținem pronunțări ale judecătorilor definitive și irevocabile care i-au obligat să presteze muncă în folosul comunității. În acest moment sunt câțiva care deja prestează și sunt alții care își așteaptă ultima sentință.

Oricine trebuie să știe că actele antisociale nu rămân nepedepsite. Oricare ar fi costul și timpul în care se întâmplă aceste lucruri, am ajuns inclusiv la executări silite la cei care au avut proprități. La cei care nu au avut proprietăți ne-am dus în instanță și am obținut aceste sentințe pentru muncă în folosul comunității”, a mai spus edilul.

CITEȘTE ȘI:

90 de tone de gunoaie, ridicate de pe malurile Someșului în Florești. Câte amenzi au fost aplicate?

Malurile și apa Someșului, poluate de gunoaie aruncate ilegal. Deșeurile ajung din Florești la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter