Administrație

Prefectura Cluj va fi reabilitată prin fonduri din PNRR. Valorea investiției, peste 37 mil. lei

Clădirea Prefecturii Cluj va fi reabilitată prin fonduri PNRR. Valorea investiției depășește 37 de milioane de lei.

Clădirea Prefecturii Cluj va fi reabilitată prin fonduri PNRR. Valorea investiției depășește 37 de milioane de lei/ Foto:  Instituția Prefectului Județului Cluj - Facebook Clădirea Prefecturii Cluj va fi reabilitată prin fonduri PNRR. Valorea investiției depășește 37 de milioane de lei/ Foto: Instituția Prefectului Județului Cluj - Facebook

 

 


Palatul Prefecturii din municipiul Cluj-Napoca va fi reabilitat prin fonduri de la PNRR.

 


 

Joi, 5 ianuarie 2023, Lucian Bode, ministrul afacerilor interne, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului '„Reabilitarea energetică moderată, modernizarea și dotarea clădirii Palatului Administrativ al județului Cluj, monument istoric de categorie B”.


CITEȘTE ȘI:
Clădirea Prefecturii din Cluj ar putea fi renovată cu bani din PNRR. Valoarea investiției se ridică la 2 milioane de euro
Una dintre cele mai frumoase clădiri din Cluj se renovează. Încep lucrările de modernizare a clădirii Prefecturii

Proiectul este finanțat din bugetul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul axei 2- Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Componenta 5 -Valul renovării.

Valorea investiției, peste 37 milioane de lei


Obiectivul general al proiectului vizează reabilitatea energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ al județului Cluj. Valoarea totală a investiției este 37.212.929,88 lei cu TVA din care valoarea finanțării PNRR este de 11.770.622,68 lei cu TVA. Durata proiectului este de 36 de luni.

În urma reabilitării, Palatul Administrativ, care găzduiește Instituția Prefectului - Județul Cluj, se va încadra într-o clasă energetică superioară, cu o reducere de peste 60% a consumului de energie pentru încălzire


„Proiectul este implementat de Instituția Prefectului județul Cluj în calitate de beneficiar al finanțării, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, având calitatea de lider partener.

În urma reabilitării, Palatul Administrativ, care găzduiește Instituția Prefectului - Județul Cluj, se va încadra într-o clasă energetică superioară, cu o reducere de peste 60% a consumului de energie pentru încălzire. Rezultatele obținute vor duce la reducerea cu 38,68% a energiei primare și cu 33,60% a emisiilor de CO2, conform specificațiilor Raportului de Audit Energetic.

Pe termen lung, prin implementarea proiectului, ne propunem scoaterea din pericol a monumentului istoric prin ample lucrări de reabilitare dar și conștientizarea comunității locale în ceea ce privește valoarea și importanta monumentelor istorice-clădiri administrative”, a declarat Prefectul Clujului, Irina Munteanu.

CITEȘTE ȘI:

Tasnadi Szilard și Irina Munteanu au făcut rocadă la Prefectură! Subprefectul, numit prefect al Clujului

De ce NU au fost anunțați clujenii despre POTOPUL de duminică? Prefectura: Nu a fost COD ROȘU

Ultimele Stiri
abonare newsletter