Actualitate

Clădirea Prefecturii din Cluj ar putea fi renovată cu bani din PNRR. Valoarea investiției se ridică la 2 milioane de euro

Palatul Prefecturii din municipiul Cluj-Napoca ar putea fi modernizat în urma unei investiții de circa 9,8 milioane lei, fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Palatul Prefecturii ar putea fi modernizat cu fonduri din PNRR/ FOTO: Instituția Prefectului Județului Cluj Facebook.com Palatul Prefecturii ar putea fi modernizat cu fonduri din PNRR/ FOTO: Instituția Prefectului Județului Cluj Facebook.com

 

 


În dimineața zilei de vineri, reprezentanții Prefecturii Cluj au participat la o conferință video a cărei temă a vizat reabilitarea clădirii Prefecturii din Cluj.

 


Astfel, în urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că reabilitarea Palatului Prefecturii ar putea fi finanțată prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Până la milocul lunii decembrie se va semna și contractul de finanțare aferent proiectului de modernizare. 


„În această dimineață subprefectul județului Cluj, domnul Tasnádi István-Szilárd și aparatul tehnic de specialitate din cadrul Instituției Prefectului – Județul Cluj au participat în sistem videoconferință la o ședință de lucru referitoare la posibilitățile de reabilitare a palatului administrativ.

În cadrul videoconferinței s-au purtat discuții în vederea stabilirii măsurilor necesare a fi întreprinse pentru demararea implementării acestui proiect de reabilitare, propus pentru aprobare și spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5. Valul renovării pentru operațiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice și Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.


Palatul Prefecturii ar putea fi renovat cu bani din PNRR/ FOTO: Instituția Prefectului Județului Cluj Facebook.com

Până în data de 15 decembrie se va semna contractul de finanțare pentru renovarea completă a clădirii Palatului Prefectural. 

Valoarea maximă eligibilă prin PNRR este 9.891.279,564 lei”, semnala recent Instituția Prefectului Județului Cluj.


Primele intenții privind renovarea Palatului Prefectural, care este monument istoric, datează din decembrie 2020. 

CITEȘTE ȘI:

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Cluj se renovează. Încep lucrările de modernizare a clădirii Prefecturii

Ultimele Stiri
abonare newsletter