Administrație

O porțiune din Autostrada A10 Sebeș-Turda „o ia la vale”, deși a fost inaugurată recent. Imagini din dronă. VIDEO

Deși a fost inaugurată recent, traficul pe o porțiune din Autostrada A10 Sebeș – Turda, la nord de Alba Iulia, a fost restricționat la o bandă pe sens. Motivul ar fi o alunecare de teren.

Deși a fost inaugurată recent, traficul pe o porțiune din Autostrada A10 Sebeș – Turda, la nord de Alba Iulia, a fost restricționat la o bandă pe sens/ Foto: captură ecran Youtube Deși a fost inaugurată recent, traficul pe o porțiune din Autostrada A10 Sebeș – Turda, la nord de Alba Iulia, a fost restricționat la o bandă pe sens/ Foto: captură ecran Youtube

 

 


Autostrada A 10 Sebeș-Turda, deschisă circulației de doi ani, riscă să „o ia la vale” în zona dealului de la Pârâul Iovului. 

 


Pe această porțiune a apărut o alunecare a taluzului în rambleu, existând un risc ca terasamentul să se deterioreze mai tare și alunecarea să se extindă, scrie Ziarul Unirea.

Potrivit sursei citate, alunecarea de teren s-a produs la Alba Iulia Nord, la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență (continuarea bretelei de intrare pe autostradă) și pe o porțiune mică din prima bandă.


CNAIR a pus deja restricții de trafic în zonă, montând indicatoare rutiere și restricționând circulația la o bandă, în acest moment circulându-se doar pe cea de lângă axul drumului.

În timpul construcției autostrăzii au mai fost alunecări de teren în zona dealului de la Pârâul Iovului, terenul argilos fiind predispus la astfel de fenomene.


Lucrările la nodul rutier Alba Iulia Nord, în zona unde acum sunt probleme, au fost finalizate abia în vara 2021.

Autostrada A10 Sebeș - Turda

  • Lotul 1 - 17 km - de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)
  • Constructor: Impresa Pizzarotti
  • Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)
  • Contract: semnat în 2014
  • Lucrări începute: decembrie 2014
  • Trafic deschis: decembrie 2020
  • Lucrări finalizate: vara 2021

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Accident GRAV pe A10 Sebeș Turda. O victimă, în stop cardio-respirator după impact

FOTO. Circulație FĂRĂ RESTRICȚII pe Autostrada A10 Sebeș-Turda! Lotul 2 a fost finalizat

Ultimele Stiri
abonare newsletter